• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Krzywy w lewo

ape82

New member
Witam. Wciąż wahania. Już raz postanowiłem zostawić jak jest, ale ciągle dyskomfort jest. Nie wyobrażam sobie zapłacić 20k za operację, która może pójść nie tak. Czy na NFZ też prostują? Ma ktoś doświadczenie?

arek a

Active member
Na NFZ prostują duże skrzywienia, Twoje nie jest duże, więc może się nie kwalifikować, tylko prywatnie. Ale popytaj, może akurat.

ape82

New member
Właśnie niby nie jest, bo działa. Zostaje problem psychiczny, ale podobno wysyłają nie pod nóż, a na kozetkę 😏

arek a

Active member
Jak w niczym nie przeszkadza, to lepiej tak zostawić. Po prostowaniu penis mógłby ulec skróceniu.
Takie skrzywienie jak Twoje jest częstym objawem u facetów i mieści się w normie.

ape82

New member
Sam nie wiem. Już raz pytałem Was, ale to wraca. Coraz lepsze metody bezinwazyjne pojawiają się, więc może ktoś, coś. Jakiś laser, coś.

arek a

Active member
W ostatnim wątku z zeszłego roku też Ci odradzali i jakoś się z tym pogodziłeś, ale chyba jednak nie do końca?

Lubelski

Active member
niektórych przypadkach prostowanie prącia jest wykonywane w ramach NFZ...ale zależy to od przyczyny skrzywienia i stopnia nasilenia...Jeśli skrzywienie jest niewielkie i nie utrudnia współżycia ani oddawania moczu, lekarz może uznać, że operacja nie jest medycznie konieczna. Sam fakt, że skrzywienie powoduje duży dyskomfort psychiczny, jest ważny i warto o tym powiedzieć urologowi, ale nie zawsze jest to wystarczające wskazanie do zabiegu finansowanego przez NFZ...pamiętam jak się pytałem ciebie czy, podczas stosunku partnerki odczuwają bulu podczas penetracji...odpowiedziałeś że, żadna nic nie zgłaszała dyskomfortu to jest dobra wiadomość ale warto się też zgłosić do sexsuloga jeśli masz z tym duży problem psychiczny...bo moim zdaniem po zdjęciu jest dobry sprzęt 👍nie jeden tu ci go pewnie zazdrości...ja mam problem u siebie też wizualny chodzi o oponkę ta blizna po wycięciu stulejki...ja chciałbym by podczas spoczynku napletek się spłaszczał jak w zwodzie a, niestety skóra fałduje i nie takiego efektu oczekiwałem i też mnie to psychicznie męczy 😛