• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Krótkie wędzidełko obawy?

Dokuro

New member
Parę dni temu byłem u urologa, co prawda w innej sprawie, ale korzystając z okazji zapytałem się go o krótkie wędzidełko. Pokazałem jak to wygląda i faktycznie stwierdził, że jest za krótkie i że można podciąć. Dał numer, kazał się zapisać i mówił, że ogarnie 😁 Zapytałem się przy okazji jaką metodą to robi... Tak w sumie z czystej ciekawości, może trochę z obawy, no ale doktor stwierdził, że metodą elektrokoagulacji czyli takim elektrycznym nożem.

Szczerze mówiąc już miałem się zapisywać, ale mam pewne obawy, zwłaszcza po przeczytaniu tego forum 😅 bo widziałem, że jest tu dużo nie do końca zadowolonych osób jak i pewnie sporo zadowolonych.

Głównie chodzi mi o ewentualną estetykę wykonania i blizny po zabiegu czy jest do duży problem czy po zabiegu jest faktycznie lepiej, estetyczniej?

Jeśli chodzi o moje objawy to myślę, że jest to głównie ból podczas masturbacji. Chociaż ja to robię tak, że mnie nie boli, ale partnerka ewidentnie nie ma takiego wyczucia 😂 Rzadziej ból, a raczej jakiegoś rodzaju dyskomfort podczas stosunku. No ale pewnie też dużo pomaga to, że jednak stosujemy sporo lubrykantu. No i na koniec problemy z zbyt wczesnym wytryskiem? Nie jestem pewien czy to przez wędzidełko, ale wydaje mi się, że może mieć coś z tym wspólnego 🙂↔️.

Zapodam parę zdjęć, sorki za złą jakość:
1, 2, 3

Dzięki za ewentualne informację 😁

Łukasz98

Active member
Z tego co widzę po zdjęciach, faktycznie można zauważyć że wędzidełko jest zbyt krótkie, nie ma tam w ogóle luzu. Dodatkowo fakt że pojawia się ból podczas masturbacji czy stosunku tylko potwierdza problem. Wygląda więc na to, że zabieg jest wskazany i raczej się bez niego nie obejdzie.

Żeby później nie żałować, warto wybrać naprawdę dobrego lekarza. Zwłaszcza jeśli robisz to prywatnie, czasem lepiej pojechać nawet do innego miasta, niż iść do kogoś przypadkowego i potem poprawiać efekt. Lepiej zrobić raz i porządnie 🙂

Co do przedwczesnego wytrysku (czyli takiego poniżej minuty) zabieg może trochę pomóc, bo obecny stan rzeczy może przyspieszać reakcję, ale nie musi być głównym czynnikiem.

Do góry