|A tu się nie zgodzę Mam lapka i używam go do wszystkiego ;P To wszystko zależy od tego jakim budżetem ktoś dysponuje View image: Przechwytywanie 7 (to jest z laptopa) - uwierz, można na nim bez problemu renderować wszystko.
Niestety Oscar ja mam odwrotne doświadczenia. Laptopa zajechałem dwa razy długimi procesami obliczeniowymi i to jego sprzęt. Do niektórych zastosowań profesjonalnych niestety tylko komputer stacjonarny. Ale dla większości na pewno laptop. Zdaję sobie z tego sprawę.
To zależy do czego komputer jest potrzebny. Jeśli do wrzucania selfie na facebooka i oglądania zdjęć kotów, to wystarczy jakiś nieduży laptop albo nawet tablet. A jeśli komputer jest potrzebny do pracy, to na pewno lepszym wyborem będzie stacjonarny, choćby dlatego, że średnio drogi sprzęt stacjonarny ma lepsze parametry niż bardzo drogi laptop.
Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.