Mi na bol pomaga Doreta jest na receptę działa trochę jak narkotyk. Czopki mi też nie pomagały
Kilka dni było całkiem dobrze ale wczoraj w nocy znowu się pogorszyło. Mimo wzięcia czopka na noc Diclofenac bolało mnie i pół nocy nie przespałem. Ogólnie teraz znowu jest słabo i mam myśli samobójcze Po prostu nie chcę już żyć. Dzisiaj zaczyna się 3 tydzień moich bóli.
Jutro mam jechać do Białegostoku mam nadzieje że dam radę jechać samochodem.
Problem jest z ogarnięciem bólu. Jaki środek przeciwbólowy może to zatrzymać ? KETONAL trochę działa ale czuje te kłucia jeszcze.
EDIT:
Posiew nasienia także nie wykazał żadnych bakterii.
A co z wynikiem posiewu z wydzieliny gruczołu krokowego? Pisałeś, że robiłeś razem z posiewem nasienia. Czy wydzielinę pobrano po masażu gruczołu?
Dostałem wynik posiewu wydzieliny prostaty.
Wyszła bakteria Klebsiella oxytoca.
Zrzut ekranu wyniku badania:
https://prnt.sc/lyxpdr
Co oznaczają te oznaczenia SMIC przy antybiogramie ?
Im większa cyfra tym lepiej ? Który antybiotyk najlepiej zastosować i na jak długo ?
Oczywiście pójdę do lekarza z tym ale nie ufam lekarzom i muszę sam coś wiedzieć.
Ja od cyprofloksacyny wolałbym lewofloksacynę.
Nie ma co wybrzydzać bo i tak @Bogdan1979 dobrze trafił. Rzadko się zdarza żeby lekarz ogólny miał jakieś pojęcie o leczeniu zapalenia prostaty.
Ciągnął bym tak jak lekarz przykazał cipronex przez 6 tygodni i nic nie zmieniał. Wydaje się że to długo, ale można się przyzwyczaić. Warto tak długo to pociągnąć bo zwiększa to szansę na wyleczenie.
Ważne żeby w miarę możliwości przyjmować antybiotyk o tych samych porach, do tego dobry probiotyk, minimum godzinę czy dwie po antybiotyku, ewentualnie zamiast probiotyku jakieś kefiry, ale teraz to wszystko jakaś woda z chemią mimo napisów naturalny.
Rozpoczęty przez | Tytuł | Forum | Odp | Data |
---|---|---|---|---|
M | Silne kłucie w jądrach | Prostata | 4 | |
P | Zapalenie prostaty ból w kroczu | Prostata | 3 | |
B | Zapalenie prostaty ból w kroczu ,wczesny wytrysk | Prostata | 2 | |
T | Przewlekły dyskomfort w kroczu | Prostata | 5 | |
C | Poważny ból w kroczu | Inne | 2 |