• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

jestem 4 miesiace po staplerze i mam oponke,

okolulu

New member
28 mialem zabieg a 14 lutego majac jeszcze szwy mialem incydent, nie doszlo do niczego z nikim ale od tego ze mi stanal i tarcia w klubie przez ktory oponka byla napompowana jak balon na drugi dszien,teraz sytuacja jest juz okej ale oponka dalej wystepuje i juz mnie to strasznie irytuje, wczoraj chcialem odbyc stoisunek ale zwykla prezerwatywa durex nie chciala mi przejsc oponki o uniemozliwlo to stosunek

Lubelski

Active member
Polecam żel silikonowe na blizny...nawet rok mając bliznę tzw, oponka lub pierścień...efekt jest odrazu, Sutricon👍

okolulu

New member
wlasnie stosuje sutricon od 9 maja, ogolnie mam tak ze po lewej stronie sa wypuklenia na tej bliznie a po prawej nie, ale oponka jest w miare rowna na calej dlugosci, no moze odrobine wiecej jest po tej lewej

Lubelski

Active member
To jeszcze masuj ją rozciągaj delikatnie...byłeś u kontroli u lekarza co ciebie operował?...myślałeś o poprawce ?...mi po tym żelu znów ruszyło gojenie oponka się spłaszcza łapie kolor całego penisa, i nie czuć zgrubienia po, 2 razy dziennie i na wieczór przed snem 🙂będę stosował codziennie do ostatniej kropli i...jest nadzieja że będzie lepiej u mnie i bez poprawki

okolulu

New member
jest szansa ze oponka nie zniknie nawet jak blizna sie zagoi do pelna i wgl? a jak tak to ile sie czeka?nie myslalem o poprawce bo dramatu nie ma ale licze ze zejdzie oponka bo w porownaniu do tego co bylo rano 15 lutego to jest kosmiczna roznica

krzysi0x2

New member
Ja miałem tak, że po jednej dłuższej erekcji następnego dnia dopadła mnie ogromna opuchlizna, było to akurat po wizycie kontrolnej po której już myślałem, że mam to wszystko z głowy. Dostałem jakieś maści do smarowania nawet przez 4-5 tygodni, ogólnie przez bardzo długi czas po każdej większej erekcji miałem problem z zarówno oponką i wyczuwalną jakby żyła w linii cięcia, już myślałem, że jestem zmuszony myśleć o poprawce, ale z czasem każda jedna erekcja rozciągała linie szycia(bliznę) i z już teraz totalnie mogę powiedzieć, że nie mam problemu, być może estetyczność przez nie które komplikacje nie jest idealna, ale mi to nie przeszkadza, ważne, że działa jak powinno i problem jest rozwiązany. Jedyne co mogę poradzić to faktycznie stosowania tych maść na blizny, które mogą rozluźniać, u mnie tego zabrakło, nie stosowałem bo jakoś w głowie miałem zakodowane, że to tylko wizualka, a nie że jeszcze dodatkowo działa rozciągająco.

Lubelski

Active member
Ja miałem tak, że po jednej dłuższej erekcji następnego dnia dopadła mnie ogromna opuchlizna, było to akurat po wizycie kontrolnej po której już myślałem, że mam to wszystko z głowy. Dostałem jakieś maści do smarowania nawet przez 4-5 tygodni, ogólnie przez bardzo długi czas po każdej większej erekcji miałem problem z zarówno oponką i wyczuwalną jakby żyła w linii cięcia, już myślałem, że jestem zmuszony myśleć o poprawce, ale z czasem każda jedna erekcja rozciągała linie szycia(bliznę) i z już teraz totalnie mogę powiedzieć, że nie mam problemu, być może estetyczność przez nie które komplikacje nie jest idealna, ale mi to nie przeszkadza, ważne, że działa jak powinno i problem jest rozwiązany. Jedyne co mogę poradzić to faktycznie stosowania tych maść na blizny, które mogą rozluźniać, u mnie tego zabrakło, nie stosowałem bo jakoś w głowie miałem zakodowane, że to tylko wizualka, a nie że jeszcze dodatkowo działa rozciągająco.
wstrzymujesz finały dość często?

Lubelski

Active member
jest szansa ze oponka nie zniknie nawet jak blizna sie zagoi do pelna i wgl? a jak tak to ile sie czeka?nie myslalem o poprawce bo dramatu nie ma ale licze ze zejdzie oponka bo w porownaniu do tego co bylo rano 15 lutego to jest kosmiczna roznica
to cierpliwość i czas...za dużo zwlekaliśmy by usunąć stulejkę i, dlatego ta oponka się robi 😝

okolulu

New member
a iel tobie to zajmuje juz? czy moge normalnie juz teraz w miedzy czasie podchodzic do stosunków i nie pogorszy to blizny albo oponki?

Lubelski

Active member
Jeśli 4 tygodnie minęło od operacji, nie ma ran, nic nie ropieje, nic nie boli przy ściąganiu napletka...możesz delikatnie wrócić do stosunków👍

Ostatnio edytowane przez moderatora: