• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Jazda za kierownicą zaraz po zabiegu???

scorpion

New member
Witam, chciałbym się poradzić kolegów w sprawie prowadzenia samochodu po zabiegu , czy można prowadzić, czy będzie to uciążliwe?, bo nie wiem czy nagrać sobie jakiegoś kierowce, czy nie wtajemniczać nikogo:), bo mam zabieg za 2 tyg., a do domu będzie ok. 100 km więc nie wiem???

Brak_nicku

New member
To tak: Zależy jakie bedziesz miał znieczulenie , jeżeli narkozę (tak jak ja) to nie bedziesz mógł a jeżeli miejscowe , to większości osób pisało ze wracali sami do domu , nawet te 100km.

yeff

New member
Ja po zabiegu wracałem do domu autem, mialem znieczulenie miejscowe, dojechalem, ale dyskomfort sie czulo cala droge do domu. Nic milego :p

Psycho

New member
ja nie dałbym rady... po przeleżeniu w szpitalu 2h podczas zjeżdżania windą zemdlałem... wracałem z ojcem i w samochodzie też nie za ciekawie było. Miałem znieczulenie miejscowe.

Luke

New member
Witam, chciałbym się poradzić kolegów w sprawie prowadzenia samochodu po zabiegu , czy można prowadzić, czy będzie to uciążliwe?, bo nie wiem czy nagrać sobie jakiegoś kierowce, czy nie wtajemniczać nikogo:), bo mam zabieg za 2 tyg., a do domu będzie ok. 100 km więc nie wiem???

Po zabiegu to przez pierwsze 3 dni na krześle nie usiądziesz do obiadu.

mekkich

New member

Ostatnio tak mi się ulało na widok zniszczonej tapicerki w samochodzie, że postanowiłem od razu coś z tym zrobić bez dłuższego gadania. Przekopałem sieć i wbiłem na https://evatopcar.pl/, żeby obadać te zachwalane plastry miodu. Na początku jeździłem na jakichś uniwersalnych badziewiach z marketu budowlanego, które pękały przy pierwszym silniejszym mrozie. Zaryzykowałem z tymi dedykowanymi matami i po porządnej ulewie cała wilgoć została na dnie, a buty pozostały suche. Wyszło super, wnętrze od razu zyskało na wyglądzie.
Najlepiej zapytać lekarza, czy po zabiegu można bezpiecznie prowadzić samochód. Warto też uwzględnić rodzaj zabiegu, leki oraz samopoczucie po zabiegu.

luktop

New member
Ja musiałem odczekać 2 godz bo miałem znieczulenie miejscowe kilka dawek bo niechciało znieczulenie działać i kręciło mi się w głowie po zabiegu. Ale zjadłem snikersa podniosłem cukier i już potem jechałem autem 40 minut