• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Jak to rozumieć? Napletek nie nachodzi w zwodzie

Neymarek

Member

Neymarek

Member
Do jakichś ćwiczeń fizycznych na siłowni mniej więcej kiedy można wrócić?

Jak rozumiem wzwody już nie są groźne dla gojenia?

nope

Well-known member
@Neymarek sugeruje nie wywoływać specjalnie wzwodów (nie mowie o takich w nocy czy cos) dopóki masz jakąkolwiek jeszcze ranę czy zszywke. Ogolnie wyglada git tak po zdjęciach.

dwaosiem

Member
Do jakichś ćwiczeń fizycznych na siłowni mniej więcej kiedy można wrócić?

Jak rozumiem wzwody już nie są groźne dla gojenia?
Z siłowymi ćwiczeniami najlepiej się wstrzymać te 3-4 tygodnie. A wzwody, cóż. Powinno się ich unikać, ale to łatwo powiedzieć. U mnie już po tygodniu zaczęło być z nimi naprawdę ciężko a po ~15 dniach zdecydowałem że muszę sobie ulżyć bo nie wytrzymam. I faktycznie przyniosło ulgę, najbliższe kilka dni miałem z nimi spokój, ale żeby było jasne to nie polecam! Jak masz pecha to można sobie czymś takim mocno zaszkodzić. Niektórzy wytrzymują cały miesiąc, czyli można.

Neymarek

Member
Narazie samoistnie nie pobudzam go :) Co do ćwiczeń na siłowni podejmę decyzję w sobotę na wizycie kontrolnej u doktora akurat będzie 3 tygodnie od zabiegu :)

Jak da zielone światło to lekki trening już można zrobić przez tydzień a po 4 tygodniach już normalny.

Neymarek

Member
3 tygodnie po zabiegu:

Dziś miałem wizytę kontrolną i lekarz pogratulował dobrego gojenia. Zszywki wszystkie już same odpadły okazało sie, że te po bokach co miałem to były przylepione tylko :D

Nie muszę już trzymać penisa w górze. Doktor kazał tylko kilka dni jeszcze mieć opatrunek z gazy taki, jak do tej pory. Myć już normalnie, dotykać normalnie.

Jeszcze 2 tygodnie wstrzymać się od seksu i tydzień od treningów siłowych, aby nie było żadnych mikrourazów.

Na jego oko nie powinno być już żadnych problemów. Kolejnych wizyt nie umawiał.

Także czekamy, co dalej i niech się goi do końca :)

Fortuna1910

New member
Witam , kolego wcisnalem sie na date 1 marca do doktora Tura na staplera ..mam nadzieje ze bedzie sie gojilo wszystko podobnie jak u Ciebie 👍🙂 jak sytuacja u Ciebie po prawie miesiacu od zabiegu ? Dobrze juz to wyglada ? Wrociles do treningow ...bo tez jestem cwiczacy i zastanawia mnie to kiedy bedzie mozna wrocic na silke od czasu ciecia 🤔

Neymarek

Member
Coś fotki nie poszły:

url=https://postimg.cc/HcGwG7KD]
[/url]

Link do galerii https://postimg.cc/gallery/Mn0q36K