• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Jak szczególowo wygląda obrzezanie w szpitalu

KacperN

New member
Cześć wszystkim z powodu stulejki muszę się poddać zabiegowi obrzezania cześciowego.

Stąd moje pytanie jak to wygląda od momentu zabrania mnie z pokoju w szpitalu do momentu powrotu do pokoju?

Moje szczególówe pytania:

Kiedy trzeba się już zupełnie rozebrać do naga przed blokiem operacyjnym?

Jak przebiega proces dezenfekcji krocza bo przeczytałem na forum że najcześciej jeśli to możliwe do jest odciągany napletek a żoładź jest polewana płynem do dezenfekcji na bazie alkoholu i że to piecze?

Proszę o dodpowiedź jak to wyglądało u was?

olekf646

Active member
Sam sobie po części odpowiedziałeś, ja bym robił całkowite od razu, piecze, tak jakbyś wódki się napił, mi to sprawiało fajne ciepło nawet a nie ból, bolało znieczulenie

bmk178

Member
olekf646 nie strasz go bo za chwile zrezygnuje,znieczulenie praktycznie nic nie boli,tak boli jak ukłucie podczas pobierania krwi a nawet mniej,jednego trochę szczypie drugiego wcale,tyle opini ilu obrzezanych ,głowa do góry,każdy z nas przeżył i Ty tez przezyjesz,jest Nas miliony !!!

amenek5

Active member
Znieczulenie to zależy co sobie zaznaczysz. Ja pamiętam ze zaznaczyłem ogólne i miałem znieczulenie ogólne. A do naga rozbierasz sie w sali w której leżysz i ubierasz taki specjalny fartuch. Dodatkowo przed tym pielęgniarki sprawdzają czy jesteś tam ogolony. Jeżeli nie to albo cię ogola albo sam się możesz ogolić. Tak było u mnie i to było 12 lat temu w szpitalu na NFZ