23 dni po zabiegu
Imgur
Ząbki powoli się wygładzają, bólu nie ma już żadnego. Został jeden szew z boku i jakieś 2 na wędzidełku pokryte strupem który gdyby nie szwy, już by odpadł.
Mam dwa pytania
1. Czy to że ta nieszczęsna opuchlizna utrzymuje się już od 3 tygodni to normalne ? Bo szczerze mówiąc zaczyna mnie trochę denerwować, a do wchłonięcia jakoś jej się specjalnie nie spieszy. Konsekwencją tej opuchlizny jest to, że wędzidełko jest trochę skrzywione. Jakieś sposoby na szybsze pozbycie się tego oprócz rumianku ? Venescin próbowałem i efekt był zerowy (może dlatego że stosowałem go tylko 3 razy) :<
2.
Imgur Czy ten fragment powinien się tak naciągać ? Nie przeszkadza mi, ale wolałbym wiedzieć
Pozdrawiam
1. Tak. Jeśli to chłonka (na 99%) to się wchłonie ale może to trwać max 6-9 miesięcy.
Zazwyczaj znika najpóźniej w 2-3 miesiące.
Jak sprawdzić czy to chłonka? Jesli jest miękkie i poddaje się uciskowi to nie masz się czym martwić.
Jeśli zacznie sie robić twarde to już gorzej. U mnie zrobiła się blizna przerostowa, którą po 11 miesiącach musiałem wycinać i teraz dla przykładu nie miałem kompletnie opuchlizny.
2. Nie, nie powinien. Co do jednego przedmówca ma racje - to zdaje się jest miejsce gdzie zabieg się zaczyna i kończy.
Prawda jest jednak taka, że skóra w tym miejscu jest na tyle rozciągliwa to nawet j7eśli nie sama, to z pomocą kremu na blizny, powinna się wyrównac
\Edit: pamiętaj o jednej podstawowej zasadzie - penis zawsze do góry i w miarę obcisłe majtki.
Dodatkowo możesz stosować:
- leki poprawiające ukrwienie (tabletki na żylaki takie jak Aescin i/lub Diosminex).
- zioła oczyszczające organizm (np. czystek, pokrzywa)
i... w przypadku skrajnej desperacji okłady z kapusty - sposób sprzed 100 lat ale jednak kiedyś tak leczono obrzęki