• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Hej, chyba mam stulejke 9lat za chwile 10

Filip10la_t

New member
Nigdy na tym nie myslalem, ale ostatnio bylem u kolegi, pokazal mi no pewna strone. Mozecie sie domyslic xDddddd. Pierwszy eaz sie masturbowalwm, ale nie moglwm gora dol dawac. Jak chcialem troche dol dac to bolalo. A kolega normlanie mugl. Dodam ze przez to po prostu masowalem go bo inaczej nie moglem. Tez faka sprawa ze nie polecial bialy plyn, a na filmie tak. Ale kolega tez nie mial. Jedynie wypleylo minimalnie cos ale nie bylo biale to. To nomrlane? I jak mam powiedziec rodzicom. Wstydze sie

Nigdy na tym nie myslalem, ale ostatnio bylem u kolegi, pokazal mi no pewna strone. Mozecie sie domyslic xDddddd. Pierwszy eaz sie masturbowalwm, ale nie moglwm gora dol dawac. Jak chcialem troche dol dac to bolalo. A kolega normlanie mugl. Dodam ze przez to po prostu masowalem go bo inaczej nie moglem. Tez faka sprawa ze nie polecial bialy plyn, a na filmie tak. Ale kolega tez nie mial. Jedynie wypleylo minimalnie cos ale nie bylo biale to. To nomrlane? I jak mam powiedziec rodzicom. Wstydze sie
W wieku 10 lat nie licz na wytrysk nasienia, to zupełnie normalne, poczekaj z tym jeszcze kilka lat.
Porozmawiaj z rodzicami o tej sytuacji, szczególnie jeśli zaniepokoiła Cię stulejka, prawdopodobnie potrzebna będzie interwencja lekarza, ale to nic strasznego.

Łukasz98

Active member
Hej. No niestety musisz o tym powiedzieć rodzicom. Nie ma co myśleć, że kiedyś będzie łatwiej o tym pogadać, bo raczej nie będzie, z wiekiem może być nawet trudniej. I też nie nastawiaj się, że "po 18 sam to ogarnę”, bo to nie działa tak, że w dzień 18 urodzin człowiek nagle wszystko załatwia bez stresu.

Im wcześniej się tym zajmiecie, tym lepiej. Jesteś jeszcze w wieku, gdzie możliwe, że żaden zabieg nie będzie potrzebny, bo często wystarcza maść, trochę cierpliwości i stopniowa praca z napletkiem według zaleceń lekarza.

I spokojnie, lekarze widzą takie problemy codziennie. Jeśli w najbliższym czasie będziesz miał bilans w przychodni, możesz spróbować zagadać do rodziców albo lekarza, żeby to sprawdził, jeśli coś Cię niepokoi.

Nie ma jednego "łatwego” sposobu na rozmowę z rodzicami to może być niezręczne, wstydliwe, ale możesz po prostu powiedzieć, że coś Cię niepokoi i chcesz, żeby zobaczył to lekarz. Nie musisz wspominać o sytuacji z kolegą.