Witam Wszystkich. Wczoraj o godzinie 12:45 dołączyłem do grona obrzezanych Moja historia zaczęła się pół roku temu zabiegiem usunięcia wędzidełka które było mocno za krótkie. Zabieg przebieg sprawie i szybko,15 dni później wszystko się już zagoiło. Moja radość nie trwała długo bo okazało się że to nie koniec moich przygód ze skalpelem. Doszedłem do wniosku że skóra napletka jest za długa i to powoduje dyskomfort i ból po stosunku a nie tak jak sadziłem wędzidełko. Umówiłem się z lekarzem na wizytę na 25 kwietnia,opowiedziałem mu w czym problem i doszliśmy do wniosku że najlepszym wyjściem będzie obrzezanie. Zabieg ustalony na 9 maja. O godzinie 11 zostałem skierowany na sale,2 osoby na sali już po zabiegach dodali mi otuchy że wszystko będzie ok. Godzina 11-40 załozyli mi wenflon i zostałem zaproszony na blok operacyjny gdzie czekały na mnie 3 kobiety trochę mnie to wybiło ze skupienia bo spodziewałem się raczej męskiej obsady lekarskiej. Lekarz prowadzący pojawił się o 12 i zabieg się rozpoczął. Znieczulenie trochę bolesne ale do wytrzymania. Czułem trochę pierwsze ciecia skalpelem,później już cały zabieg bezbolesny. Żeby jakoś czas szybciej zleciał postanowiłem rozszyfrować aparaturę pod która mnie podłączyli niestety tylko tętno i ciśnienie ogarnąłem Trochę mnie wystraszyło urządzenie do zamykania naczyń krwionośnych które wydawało dźwięk jak spawarka W końcu godzina 12:45 lekarz uznaje zabieg za zakończony i na lekkich nogach opuszczam blok. Musiałem jeszcze poleżeć w łózku 2 godziny i wtedy lekarz dopiero sprawdził czy wszystko ok i mogłem pójść do domu. Zalecenia po zabiegu,przemywanie rany po sikaniu i zmiany opatrunku na noc i rano. Wizyta kontrolna 19 maja. Postaram się prowadzić relacje w miare na bierząco i wstawiać zdjecia jak to wyglada. Mam też pare pytań.
1.Jak zahartować żołędź penisa? Boję się odsłaniać główkę póki co bo rana jest jeszcze świeża.
2.Kupić jakiś środek odkażający? Lekarz nic o tym nie mówił ale wszedzie na forum pisza o jakimś sprayu?
3.Macie jakiś sposob na opuchliznę? Bardziej chodzi mi o to zeby nie wystapiła ta oponka.
1.Jak zahartować żołędź penisa? Boję się odsłaniać główkę póki co bo rana jest jeszcze świeża.
2.Kupić jakiś środek odkażający? Lekarz nic o tym nie mówił ale wszedzie na forum pisza o jakimś sprayu?
3.Macie jakiś sposob na opuchliznę? Bardziej chodzi mi o to zeby nie wystapiła ta oponka.