Dzień dobry , pisalem już tutaj na forum dwa posty , jeden jakieś 2,5 tygodnia temu o tym iż moja blizna zmienia barwy i drugi tydzień temu o tym iż moja oponka zaczęła się powiększać w nocy i w dzień zmniejszać , na szczęście koledzy na forum mnie uspokoili, ja jestem jakiś przewrażliwiony chyba ale sami rozumiecie , że to ważny „członek” mojego życia i chce aby był sprawny Jeszcze raz dziękuję wam za pomoc ! Aktualnie przebywam za granicą no i wiecie jak to jest z wizytami u lekarza tym bardziej w obcym kraju🫣. jestem już 8 tygodni po zabiegu , wszystko poszło super po zabiegu pojawiła się mała oponka , teraz tak jakby się troszkę powiększyła w miejscu blizny lub to blizna się powiększyła etc . Byłem na kontroli po 3 tygodniach lekarz powiedział że to się wchłonie , troszkę to nabrzmiała od tego czasu więc parę dni temu napisałem lekarzowi czemu tak jest i wysłałem zdjęcia , on odpisał mi że to normalne i abym nie psuł sobie głowy , że potrzeba czasu i to się wchłonie i ludzie mieli naprawdę większe oponki i blizny i się to wchłaniało no i gruba blizna to już urok organizmu etc , podsumowujac powiedział ze wszystko jest wporządku i trzeba czekać a czas wygładzi bliznę i wchłonie oponkę . Jednak on mnie ciał więc ciężko by mu było przyznać , że coś zepsuł . Przeglądając to forum zauważyłem , że jest tu sporo osób z mega wiedzą , więc chciałbym zapytać was panowie co o tym myślicie . Czy to normalne doktor ma rację i to się wypłaszczy i opuchlizna zniknie i się wchłonie a ja trochę panikuje ? dodam od siebie że nic mnie nie boli , nie odczuwam dyskomfortu , jedynie po prawej stronie ta opuchlizna/ chłonka/ oponka mnie niepokoi . Bede mega wdzięczy za wasze opinie Panowie ! Pozdrawiam !