• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Czy to niebakteryjne zapalenie prostaty? Co robić?

Ja dawałem na podłożu transportowym jakby co. I nic nie wykryto. Idę niedługo na badania do laboratorium przyszpitalnego. Wymaz z prostaty też chcę zrobić, choć ostatnio myślałem, że padnę, gdy przeczytałem zdanie lekarza, że takie badanie nie istnieje:

W ostatnich dniach znów pogorszenie, ale co najbardziej doskwiera, to pieczenie odbytu. Staram się zażywać probiotyki, pić kefir, odżywiam się zdrowo. Czy jednak te hemoroidy mogą mieć wpływ?

Boję się, że to się odbije na płodności albo przerodzi w nowotwór.

Czy hemoroidy powodują problemy z erekcja? Nie. Lekarz którego cytujesz to nieuk, zdiagnozuj się dobrze w końcu
Ja właśnie nie wiem, dlatego Was pytam. Mój rodzinny stwierdził kiedyś, że mogą powodować poprzez ucisk naczyń krwionośnych. Ale czytałem na forum, że wyleczenie hemoroidów nic nie dało w wielu przypadkach.

Zrobiłem badanie w dobrym przyszpitalnym laboratorium i nadal żadnych bakterii nie wykryto. Ale w zeszłym miesiącu byłem u fizjoterapeuty, skarżyłem się na bóle w nodze przy pośladku i pomógł mi, ale też przez pewien czas po tym masażu miałem wzwody niemal jak za dawnych lat i praktycznie ani śladu dolegliwości prostaty! Co prawda potem wróciło do normy, ale to mi jednak uświadomiło, że problem niekoniecznie ma podłoże bakteryjne.

Będę musiał znaleźć miejsce, gdzie takie badanie się robi. Ktoś wie, czy w Poznaniu lub okolicach można je zrobić?

Zauważyłem też u siebie małe ilości nasienia przy wytrysku, nie jakieś bardzo małe, ale na pewno mniejsze niż kiedyś. Wytrysk wsteczny? Martwi mnie to wszystko.