• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Czy powinienem się obrzezac.

eluki

New member
Cześć Wszystkim,

Jestem tu nowy. Od dłuzszego czasu poszukuje opinii na temat obrzezania czy warto czy tez nie. Wszystko przemawia w stronę na tak. Jednak z mojej strony sam nie wiem czy mój penis nadaje się do obrzezania. Niestety nie mam dużego penisa (jakies 12m we wzwodzie) a w zwisie to już masakra. Potrafi się tak skurczyć ze wyglada jak kulka. Chciałem sobie przez to powiekszyć kwasem PLLA ale lekarz powiedział mi ze lepiej wcześniej się obrzezać. Pomóżcie mi podjąć tą ważną decyzję. Czy z tak małym penisem obrzezanie będzie ok?

Arek a

Well-known member
Jeżeli nie masz wskazań do obrzezania, poprzez np. stulejkę, mikrourazy napletka, częste infekcje napletka i źołędzi, czy problem z wędzidełkiem, to po co to robić?. Obrzezanie nie powiększy Ci penisa.
A jeżeli samo powiększenie kwasem czy własną tkanką tłuszczową, to czy obrzezanie przy powiększaniu jest niezbędne?

eluki

New member
Podobno w moim przypadku mam za dużo skóry od strony grzbietowej penisa i przez to penis po powiększeniu kwasem może być zdeformowany.
Podobno największy efekt ma byc własnie w zwisie. Po wypelnieniu kwasem penis stanie się cięższy i będzie fajniej wisiał. A nie tak jak teraz mam.
Dlatego podobno do zabiegu muszę się obrzezać.

Arek a

Well-known member
Ale powiększanie kwasem trzeba co jakiś czas powtarzać, nie daje to efektu na stałe, ponieważ organizm go wchłania.
Jesli urolog tak twierdzi, to chyba wie co mówi i zna się na tym lepiej.

eluki

New member
Chyba postanowione tylko jaki typ wybrać? HT czy LT? W moim przypadku kiedy w spoczynku penis jest malutki czy skóra nie będzie się naciągać we wzwodzie? Co wybrac?

Arek a

Well-known member
Wybór między High & Tight a Low & Tight zależy od Twojej anatomii i oczekiwań. Gdy penis znacznie powiększa się podczas erekcji, bezpieczniejszym wyborem jest styl High. Zostawia on więcej elastycznego, wewnętrznego napletka, co zapobiega nieprzyjemnemu naciąganiu skóry i podciąganiu moszny we wzwodzie. Z kolei styl Low oznacza usunięcie większości wrażliwej tkanki i cięcie blisko żołędzi, co daje jednolitą barwę skóry, ale wymaga od chirurga wyjątkowej precyzji w wymierzeniu zapasu tkanki. Doświadczony urolog przed zabiegiem oceni rozciągliwość skóry w obu stanach i hobbystycznie lub estetycznie dopasuje metodę tak, aby zapewnić pełen komfort.

eluki

New member
A czy w stylu Low istnieje ryzyko ze przy skórczeniu penisa, skóra zakryje główkę? Zalezy mi bardzo aby zolądz był cały czas całkowicie odkryty.