Ewidentnie wędzidełko jest krótkie i ono może powodować na 3 zdjęciu pojawianie się tego pierścienia zwężonego gdy penis przechodzi przez żołędzia. Rozważyłbym wydłużanie wędzidełka jeżeli miałbym być na Twoim miejscu.Witam, mam 19 lat i już od dłuższego czasu trapi mnie jeden problem. Podczas wzwodu nie jestem w stanie ściągnąć napletka. Czuję takie blokujące naprężenie w okolicy 'górnego przyczepu' wędzidełka. Nie miałem jeszcze okazji przetestować go podczas stosunku, ale wydaje mi się, że mogłoby to być problematyczne. Nie jestem jednak pewien czy jest to stulejka czy może problem z wędzidełkiem. Gdy penis nie jest w stanie wzwodu to normalnie jestem w stanie ściągnąć napletek bez dyskomfortu, tak jak na zdjęciu. Natomiast problem pojawia się podczas wzwodu, to co widoczne jest na zdjęciu to maksimum, dalszy ruch ogranicza mi to wędzidełko, a przynajmniej tak mi się wydaje....
Proszę was o pomoc w określeniu co tutaj nie działa :/
Szkoda, że nie dodałeś zdjęcia od góry jak naciągasz napletek maksymalnie przy wzwodzie. Byłoby widać czy wędzidełko naciąga żołędzia w dół, ale raczej tak właśnie się dzieje. Rozważyłbym wydłużanie wędzidełka.Witam, zanim udam się do specjalisty po diagnozę zwracam się z pytaniem do społeczności forum. Sytuacja wygląda u mnie następująco, że przy pełnym wzwodzie napletek schodzi z całego żołedzia przy delikatnej pomocy, wystarczy muśnięcie palcem. Nie czuć przy tym bólu, z tymże zatrzymuje się on tuż za napletkiem i już dalej nie idzie. Czuć że ewentualne próby pociagnięcia dalej to juz jest napięcie przy wędzidełku - mam wrażenie że wędzidełko jest za krótkie, wrzucam kilka zdjęć poglądowych jak to wygląda przy takim prawie (3/4) pełnym wzwodzie. z góry dziękuję za sugestie i pozdrawiam
Ja mam bardzo podobnie i na konsultacji doktor potwierdził - krótkie wędzidełko. W przyszłym tygodniu mam zabieg wydłużenia.Witam, zanim udam się do specjalisty po diagnozę zwracam się z pytaniem do społeczności forum. Sytuacja wygląda u mnie następująco, że przy pełnym wzwodzie napletek schodzi z całego żołedzia przy delikatnej pomocy, wystarczy muśnięcie palcem. Nie czuć przy tym bólu, z tymże zatrzymuje się on tuż za napletkiem i już dalej nie idzie. Czuć że ewentualne próby pociagnięcia dalej to juz jest napięcie przy wędzidełku - mam wrażenie że wędzidełko jest za krótkie, wrzucam kilka zdjęć poglądowych jak to wygląda przy takim prawie (3/4) pełnym wzwodzie. z góry dziękuję za sugestie i pozdrawiam
to jest max co mogę zsunąćUmiesz zsunac napletek? Predzej bym powiedział ze masz za ciasny napletek niz krótkie wędzidełko. Co do długości. Masz ile masz i nic z tym nie zrobisz. Jak ma urosnac to jeszcze urosnie. Nie ma co rozkminiac o tym bo nie masz na to wplywu.
jedynym rozwiazaniem jest zabieg ?Tak przypuszczalem. Twoim problemen jest ciasny napletek a nie wędzidełko
Wszystko robisz dobrze ja do rumianku dodawałem jeszcze szałwię, ale sam rumianek też jest okWitam, jestem już 4 dni po zabiegu. Nie jestem pewny czy aby na pewno wszystko robię dobrze. Lekarz mi kazał kupić octanisept i tribiotic. Myję codziennie sprzęt rano szarym mydłem, następnie na wszelki moczę w naparze z rumianku, potem wycieram i psikam octaniseptem, czekam 10 min i dopiero tribioticem smaruję. Wieczorem to samo tylko już bez tribioticu. Tyle wystarczy czy może coś dodatkowo powinienem robić?