normalne ze kawalek napleta tak wisi i operacji raczej nie trzebaWitam mam pytanie schodzi mi normalnie skórka do konca lekko schodzi i jak staje to też mogę ściągnąć skórkę. Ale mam za długom skórkę bo mam prawie 4cm skórki a penisa mam 4cm razem 8cm. I mam pytanie czy muszę się zapisać na operacje stulejki żeby uciąć tą skórkę? Proszę o odpowiedź. Mam 12 lat.
z tego co mi wiadomo to jest normalneA mam jeszcze jedno pytanie czy to normalne że mój penis jest taki jakby brązowy?
Temat zbiorczy, w którym proszę zamieszczać pytania i zdjęcia osób chcących się dowiedzieć czy mają stulejkę czy nie.
Przed zamieszczeniem postu proszę koniecznie zapoznać się z aktualnie obowiązującymi zasadami na forum. Dopuszczalne jest hotlinkowanie zdjęć tylko i wyłącznie z serwisu imgur.com. Posty niezgodne z zasadami netykiety będą usuwane lub przenoszone do Śmietnika.
Masz stulejkę niepełną. Krótka piłka: albo idziesz na obrzezanie całkowite i do końca życia zapominasz o problemie, albo idziesz na plastykę napletka ze świadomością, że to może nie pomóc lub może to wyeliminować stulejkę, ale może ona za jakiś czas powrócić. Wszystko ma swoje plusy i minusy. Przy obrzezaniu całkowitym tracisz bezpowrotnie część doznań i bielizna po jakimś czasie Cię nie drażni. To zapalenie to może być po prostu duża nadwrażliwość żołędzi.Cześć.
Panowie krótka piłka. Zdjęcia w załączeniu. Za krótkie wędzidełko czy stulejka?
Przy braku wzwodu jestem w stanie odciągnąć napletek za załądź. W jeśli mam wzwód na poziomie 1/2 to jestem jeszcze w stanie zdjąć ( przy nawilżeniu). Stan pełnego wzwodu napletek nie schodzi - jakby wędziełko nie pozwalało.. Mógłbym na siłę odciągnąć ale następuje ból + jest duży problem z powrotem napletka na żoładź ( blokuje się w rowku).
Panowie jak pozbyć się problemu za jednym zabiegiem na wieczność ?
Nie chce dać się obrzezać całkowicie. Nie przemawia do mnie ubieranie i noszenie bielizny bezpośrednio na odkryty żołądź.
Czy można wyciąć wędzidełko?
Plus podejrzewam u siebie jakieś zapalenie żołędzia - tzn. podczas oddawaniu moczu nic nie piecze, nie boli, ale jak tylko dotknę albo przesunę palcem po powierzchni żółędzia to boli jak skurczyk...
Z góry dzięki za pomoc .
Niestety, stulejka częściowa tak jak już powiedzieli ci moi przedmówcy. Twój żołądź wyglada normalnie, to nie jest zapalenie a nadwrażliwość spowodowana brakiem kontaktu ze światem zewnętrznym. To jest niestety problem, który nie wszystkich dotyka tak samo. Są wrażliwi, i są mniej wrażliwi a nawet tacy, którzy nie czują nic poza delikatnym dyskomfortem.Cześć.
Przy braku wzwodu jestem w stanie odciągnąć napletek za załądź. W jeśli mam wzwód na poziomie 1/2 to jestem jeszcze w stanie zdjąć ( przy nawilżeniu). Stan pełnego wzwodu napletek nie schodzi - jakby wędziełko nie pozwalało.. Mógłbym na siłę odciągnąć ale następuje ból + jest duży problem z powrotem napletka na żoładź ( blokuje się w rowku).
Nie chce dać się obrzezać całkowicie. Nie przemawia do mnie ubieranie i noszenie bielizny bezpośrednio na odkryty żołądź.
Plus podejrzewam u siebie jakieś zapalenie żołędzia - tzn. podczas oddawaniu moczu nic nie piecze, nie boli, ale jak tylko dotknę albo przesunę palcem po powierzchni żółędzia to boli jak skurczyk...
Z góry dzięki za pomoc .
Stulejka i krótkie wędzidełko oraz stan zapalny. Polecam Androlog Agnieszka Chomicz. Wykonuje zabiegi laserowo w różnych stylach wysoki/niski, luźny/ciasny a nawet podejmuje się reoperacji po zabiegach wykonanych u innego lekarza jeżeli coś jest nie po Twojej myśli.Cześć.
Z góry dzięki za pomoc .
Rozpoczęty przez | Tytuł | Forum | Odp | Data |
---|---|---|---|---|
K | Czy mam stulejkę? | Stulejka | 8 | |
K | Czy mam stulejkę 15 lat Zdjęcia | Stulejka | 3 | |
M | Czy mam stulejkę? | Stulejka | 10 | |
D | Czy mam stulejkę? 14 lat | Stulejka | 2 | |
S | Czy mam stulejkę? 13 lat | Stulejka | 9 |