• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Czy jest ze mną wszystko ok

uset31

New member
Dzień dobry mam 14 lat i mam pytanie czy wszystko ok że mną mam owłosienie na nogach dość bujne oraz pod pachami noi w strefach intymnych . Owłosienie na ciele mam dość bujne penis w spoczynku ma 8 cm a e wzwodzie 13 cm i mam pytanie czy te informacje które podałem są ok jak na mój wiek . Pytam gdyż często jestem wyśmiewany z powodu mojego owłośienia czy to w szkole czy między kumplami albo np. Boję się ściągnąć koszulkę czy coś np bieliznę bo ktoś będzie się śmiał

Trolo

Well-known member
Moim zdaniem nie ma czym się niepokoić. Więcej testosteronu i dlatego masz bujniejsze owłosienie niż koledzy. Może oni wolniej dojrzewają. Może mają inne geny i u nich w rodzinie nie było takiego owłosienia. To, że się śmieją to wynika z ich głupoty, niedojrzałości, bo przecież Ty nie masz na to wpływu jakie masz owłosienie. Jesteś jak najbardziej normalny.

KarolC

New member
Ziomek, wszystko z tobą w porządku. Więcej owłosienia na ciele to oznaka genów i dojrzewania. Wiadomo, finalnie jedni mają więcej, jedni mniej. Na spokojnie, gdybyś się czuł źle z tymi włosami to możesz się golić. Pogadaj z rodzicami o maszynkach itd. Ale pamiętaj, że to ma być twoje odczucie i chęć, a nie skutek reakcji kolegów na twoje ciało. Pozdro!

KarolC

New member
Tak, na spokojnie. To też indywidualna sprawa, jedni mają dłuższe, grubsze, cieńsze, krótsze. Są też wykrzywione w którąś stronę, z dłuższym, krótszym napletkiem, z widocznymi żyłami czy bez. Praktycznie tyle ilu chłopaków tupta po świecie tyle różnych sprzętów, najważniejsze żeby nic nie sprawiało ci dyskomfortu i bólu. Jeśli jednak jest coś co Cię niepokoi lub chciałbyś odwiedzić z jakiegoś powodu specjalistę, zalecam rozmowę z zaufanym dorosłym i umówienie wizyty, o tyle co o ilości włosów możemy tutaj popisać to diagnozę postawić może tylko lekarz. Ważne, żebyś się nie wstydził pytać i badać swojego ciała.

No i na marginesie, pamiętaj żeby nie wrzucać zdjęć miejsc intymnych do internetu. Przynajmniej na chwilę obecną, jak dorośniesz i będziesz chciał to nadrobisz. Pozdro ziomuś!

Dawid88

Well-known member
Panowie, nie piszcie ok, wszystko dobrze, bo nie jest dobrze. Chłopak pisze, że jest WYŚMIEWANY i to już jest istotny problem, który należy omówić, przepracować, bo może zrujnować psychikę. Koledzy powinni wiedzieć, że każdy dojrzewa inaczej, wcześniej, później, owłosienia może mieć dużo w wieku 16 lat albo nie mieć dużo w wieku 25. A dorośli z forum, może też będąc rodzicami, powinni mieć świadomość tego, jak łatwo zniszczyć drugiego człowieka. A owłosienie to nie jest to powód, żeby kogoś wyśmiewać oraz, że nie należy wyśmiewać nikogo z żadnego powodu. Czy owłosienie masz nadmierne czy ok, tego nie wiemy, warto skonsultować przynajmniej z lekarzem pierwszego kontaktu albo na bilansie, który może wkrótce będziesz miał.

KarolC

New member
Ciekawy bilans we wrześniu. Jesteś podejrzany uset, nie jestem przekonany co do autentyczności twojej osoby tutaj. Obstawiam, że masz więcej niż 20 lat a podajesz się za dzieciaka… Jak jeszcze ten post był w miarę to z „erotycznymi historiami” - jak sam to ująłeś - zdradziłeś się, raczej nikt oprócz napalonych 40 latków w to nie uwierzy.

Nie wiem dlaczego administracja nic z tym nie robi.