• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Czerwony zołądz plamki

Artur1995

New member
Witam mam cos takiego na zoledziu czerwony jest raz mocno bo kapieli np moze uczulenie ? A nie raz prawie nie widac zawsze w tym samym miejscu jest zaczerwienienie

czy moge stosowac krem iladiamed? Na napletka ? Bez recepty ?

kosmos

Member
Odpowiedziałeś sobie sam na to pytanie ... Tak to pewnie uczulenie na żel pod prysznic . Dwa nie używaj żadnych maści bez konsultacji z lekarzem . Wiem co mówię, bo sam miałem podobne problemy. I nawet szare mydło było za dużo.Na szczęście odezwałem się do pani Dr Chomicz i wytłumaczyła co i jak . Najlepiej po prostu ciepła wodą go umyć. A z szarym mydłem raz na jakiś czas a woda codziennie...

morgan66

Active member
@Artur1995 to co widać na zdjęciu to niemal normalny stan żołędzi...Jak kolega napisał wyżej - jak zaczniesz stosować maści z nadgorliwości to możesz pogorszyć i wpaść w błędne koło - bo to maści będą powodować problemy. Oczywiście możesz się skonsultować u urologa/dermatologa- ale serio tam nic niepokojącego nie widać. pozdrawiam