Michal13.12
New member
Cześć!
W połowie grudnia zauważyłem zmiany na żołędziu. Zaczęły się pojawiać czerwone plamki, jak typowa grzybica. Zacząłem stosować clotrimazol, lecz nie przyniosło to efektu. Odwiedziłem urologa oraz dermatologa, którzy nie widzą tu problemu, lecz dermatolog przepisał mi maści na grzybicę: travocort oraz travogen.
Nie mam żadnych dolegliwości, nie ma ropnych śladów, świądu czy pieczenia.
Raczej choroby weneryczne wykluczam, od sierpnia nie miałem kontaktu z kobietami, wcześniej dłuższy czas z jedną.
Maść stosuje nadal, lecz żołądź wygląda na wysuszonego po niej.
Podczas wzwodu wygląda to gorzej, jest on bardzo czerwony.
Jestem alergikiem.
Jest czym martwić się? Szukać kolejnych lekarzy, aby potwierdził poprzednich „diagnozę”? Również padł temat cukrzycy, nigdy nie badałem się w tym kierunku. Może warto w to uderzyć?
Czy to może zwykła reakcja alergiczna, która utrzymuje się długo?
Do postu załączam zdjęcia.
Z góry dziękuję za pomoc.
W połowie grudnia zauważyłem zmiany na żołędziu. Zaczęły się pojawiać czerwone plamki, jak typowa grzybica. Zacząłem stosować clotrimazol, lecz nie przyniosło to efektu. Odwiedziłem urologa oraz dermatologa, którzy nie widzą tu problemu, lecz dermatolog przepisał mi maści na grzybicę: travocort oraz travogen.
Nie mam żadnych dolegliwości, nie ma ropnych śladów, świądu czy pieczenia.
Raczej choroby weneryczne wykluczam, od sierpnia nie miałem kontaktu z kobietami, wcześniej dłuższy czas z jedną.
Maść stosuje nadal, lecz żołądź wygląda na wysuszonego po niej.
Podczas wzwodu wygląda to gorzej, jest on bardzo czerwony.
Jestem alergikiem.
Jest czym martwić się? Szukać kolejnych lekarzy, aby potwierdził poprzednich „diagnozę”? Również padł temat cukrzycy, nigdy nie badałem się w tym kierunku. Może warto w to uderzyć?
Czy to może zwykła reakcja alergiczna, która utrzymuje się długo?
Do postu załączam zdjęcia.
Z góry dziękuję za pomoc.