• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Czerwone plamki oraz zaczerwienione ujście cewki

Michal13.12

New member
Cześć!
W połowie grudnia zauważyłem zmiany na żołędziu. Zaczęły się pojawiać czerwone plamki, jak typowa grzybica. Zacząłem stosować clotrimazol, lecz nie przyniosło to efektu. Odwiedziłem urologa oraz dermatologa, którzy nie widzą tu problemu, lecz dermatolog przepisał mi maści na grzybicę: travocort oraz travogen.
Nie mam żadnych dolegliwości, nie ma ropnych śladów, świądu czy pieczenia.
Raczej choroby weneryczne wykluczam, od sierpnia nie miałem kontaktu z kobietami, wcześniej dłuższy czas z jedną.
Maść stosuje nadal, lecz żołądź wygląda na wysuszonego po niej.
Podczas wzwodu wygląda to gorzej, jest on bardzo czerwony.
Jestem alergikiem.
Jest czym martwić się? Szukać kolejnych lekarzy, aby potwierdził poprzednich „diagnozę”? Również padł temat cukrzycy, nigdy nie badałem się w tym kierunku. Może warto w to uderzyć?
Czy to może zwykła reakcja alergiczna, która utrzymuje się długo?
Do postu załączam zdjęcia.
Z góry dziękuję za pomoc.

jonny32

New member
Ta odstaw ten travocort/travogem . To najwiekszy badziew jaki może ci przepisać lekarz na penisa . Przeszedłem dwie kuracje tym i było tylko gorzej po tym.

piotr149

Member
Napisałeś że jesteś alergikiem - masz poniekąd odpowiedź. Nie każda zmiana skóry to grzybica, winowajców może być wielu, dieta, wyjałowiony organizm (ja np. Tak miałem) z nikad nagle pojawiła mi się zmiana skórna jakiś czas temu, nie swędziała nic z tych rzeczy. Lekarz zalecił smarowanie triderm na zmianę skórną do momentu ustąpienia i przede wszystkim uzupełnienie flory bakteryjnej. Ponieważ mój organizm był “za czysty”, oczywiście nie bez powodu . Stosowanie probiotyków nie mówiąc tylko 3, i powiem szczerze wszystko wróciło do normy nie tylko w kwestii zmiany na skórze ale innych kwestiach też. Nie jest to rozwiązanie problemu twojego, ale może gdzieś, coś ukierunkuje Cię moje doświadczenie. Taka zmiana skórna nie bierze się z “dupy” może zmiana proszku do prania bielizny, płyny, szampony, antybiotyki tabletki jakieś przyjmujesz…

jonny32

New member
Ta to może być wszystko ja 2 lata leczyłem zmiany skórne i nikt mi dobrej diagnozy nie dał przez tyle czasu bo każdy lekarz mi leczył stan zapalny ale nie znalazł przyczyny. U mnie to był zbyt ciasny napletek i się dobrze maskował bo dwa lata nie było żadnego problemu przy sciąganiu itp ale już podczas porannych erekcji powodował mi otarcia gdyż nie było nawilżenia a od tych otarc robiły się stany zapalne. Najlepiej zrób sobie badania na mocz i wymazy bakteryjne i grzybicze jak nic nie wejdzie to pomysl czy to moze nie uczula cie jakis srodek do mycia lub proszek do prania. I polecam ci sciagnac napletek i przyjrzec sie wedzidelku czy ci główki nie ciągnie za bardzo. Bo przy ciasnym wedzidelku tez moga sie robic zaczerwienienia podczas poruszania napletekiem w trakcie wzwodu

piotr149

Member
Dokładnie, coś co może ci się wydawać niemożliwe, może się okazać przyczyną, kolega dobrze mówi, ale podstawa to badania bo inaczej to wróżenie z fusów, a smarowanie cały czas bardzo silnym sterydem to nie jest dobre rozwiązanie, jak po kilku dniach nie widać poprawy co przy tak silnym sterydzie powinna być widoczna już kolejnego dnia, to przestaje się stosować…