• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Ciasna blizna miesiac po zabiegu

biellak

New member
Witam, miesiac temu przeszedłem zabieg częściowego obrzezania z powodu lekkiej stulejki, wszystko niezle się goi ale na tą chwilę blizna jest dosyć ciasna. Mój problem nie był znaczący ale jednak uznaliśmy z lekarzem ze warto poddać się zabiegowi natomiast na tą chwilę tą blizna to chyba większy problem niż tą stulejka która miałem... Kilka dni temu zaczalem ja smarowac maścią sylikonową Bliznasil, na razie oczywiście efektów nie widać. Moje pierwsze pytanie jest takie czy też mieliscie na początku taki efekt i z czasem blizna staje się luźniejsza czy może już zgłaszać "reklamacje" bo jest to po prostu nieprawidłowo wykonany zabieg? Drugie pytanie to po jakim czasie wróciliście do sprawności seksualnej, ja na tą chwilę nie chciałbym ściągać tego napletka we wzwodzie, miejsce szycia sprawia mi jeszcze bol.

pbsot

Active member
Pokaż zdjęcie jak to wygląda , co do blizny to normalne że może być trochę ciasna i z czasem to się powinno poluzować no chyba że źle wykonany zabieg .

dwaosiem

Member
Tak, blizna rozluźnia się z czasem, ale najlepiej jakbyś pokazał zdjęcie jak to wygląda. Generalnie napletek powinieneś ćwiczyć, po miesiącu to jest już ten czas że również we wzwodzie. Rana jest już na tyle zagojona że żadne rozejście Ci nie grozi.

biellak

New member
Tak to wygląda, mam wrażenie że na tą chwilę we wzwodzie tworzy się wręcz zalupek przez tą blizne. Na dole skory już brak zeby ten nadmiar napletka z góry rozciągnąć po trzonie. Co myślicie?

pbsot

Active member
Dodaj zdjęcia jak to wygląda wzwodzie , ten wewnętrzny nie rozkłada ci sie podczas wzwodu ? wygląda na ten sam problem co ja miałem