• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Blizna 5 miesięcy po obrzezaniu całkowitym

bdz11

Member
Witam, jestem prawie 5 miesięcy po obrzezaniu całkowitym (medium&tight).

Bliznę na co dzień smarowałem Contractubexem, później (po około miesiącu) przeszedłem na plastry Sutricon i starałem się nosić praktycznie bez przerw i w dzień i w nocy. Mam wrażenie, że plastry troszeczkę lepiej działają, po contractubexie nie widziałem żadnej różnicy. Niedawno zmieniłem z powrotem na maść, bo się plaster skończył.

Mam problem z ząbkami, które do tego czasu niestety się bardzo niewiele zmniejszyły - do tego przy dotykaniu mocniejszym odczuwam ból/pieczenie na nich.
Samo miejsce blizny jest nadal bardzo czułe, musiałem nawet przejść na większy rozmiar prezerwatyw, ponieważ samo założenie prezerwatywy było nie do zrobienia z powodu bólu. W trakcie stosunku również odczuwam czasami lekki ból w tym miejscu.

Opuchlizna nad linią cięcia (w stronę żołędzi) jest nadal widoczna, a napletek wewnętrzny jest jakby wywinięty/wybrzuszony - wydaje mi się, że niewiele się zmieniło.

Na plus - zeszła opuchlizna (zgrubienie) wewnętrznego napletka pod linią cięcia (w stronę brzucha) oraz kłujące twarde elementy (prawdopodobnie to były szwy i się rozpuściły).

Z samego zabiegu ciężko powiedzieć czy jestem zadowolony - jeśli to ma zostać w takiej formie to będzie dramat. Chciałbym, żeby przejście między skórą trzonu a napletkiem wew. była równa i gładka.

Czy te ząbki się jeszcze wygładzą? Co z opuchlizną nad linią cięcia? Stosować dalej plastry Sutricon i czekać?

Załączam zdjęcia w spoczynku, wzwodzie pośrednim oraz pełnym
Pozdrawiam

Lubelski

Active member
Jest...ja właśnie w 5 miesiącu myślałem o poprawce...byłem u swojego lekarza dermatologa powiedziałem mu o tym, i mi odradził jeśli ten tzw...pierścień mi w niczym nie przeszkadza to tylko mi nie pasuje efekt wizualny, bym mu dał czas...nawet w karcie wypisu jest napisane że gojenie może trwać do 18mesięcy.kekarz urolog też uznał że nic nie trzeba poprawić a...pierścień się wypłaszczy tylko, trzeba dać czas🙂no to daje mu czas do 8 miesięcy...po tem będę myślał o poprawce

bdz11

Member
Pytanie, może ktoś ma doświadczenie. Jak wygląda kwestia ewentualnej poprawki? Czy da się coś takiego poprawić np. za pomocą lasera bez ponownego rozcinania?

emjot

Active member
Ja robiłem poprawkę - miałem takie "ząbki" i nierówności. U mnie wiązało się to z re-zabiegiem. Można spróbować z laserem frakcyjnym CO2, aczkolwiek tutaj raczej działanie jest na samą bliznę. Miałem 3 serie zabiegów laserowych, po których blizna stała się miękka i praktycznie niewidoczna.

Jupiter

Member
@bdz11 na zdjęciach efekt nie wygląda źle. Powiedziałbym, że te ząbki mogą dawać lepsze wrażenia w seksie. Ale skoro sprawiają ból, to znaczy, że mogą być przyblokowane zakończenia nerwowe i miejsce jest nadwrażliwe. A próbowałeś może przyłożyć żel z lignkainą? Chociaż to ryzykowne, bo możesz spowodować więcej szkody niż pożytku, jak za trzesz i uszkodzisz skore przy 'robocie'.

leon_wolf

Member
U mnie zostało tylko ,,kilka,, takich ząbków Po konsultacji z Panią doktor Chomicz stwierdziła ze laserem jest to do wygładzenie ale powiem ci ze 16 czerwca minie rok od obrzezania i naorawde w ostatnim miesiącu blizna mega sie wykładzila wiec daj temu czas nawilżaj. Ogólnie prezentuje sie to estetycznie u Ciebie