• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

5 lat po obrzezaniu całkowitym high&tight

Dawnopo

New member
Witam , wykonałem zabieg obrzeżania całkowitego 5 lat temu z powodów takich że po konsultacji urologa namówił mnie na zabieg a tak naprawdę nie musiałem tego robić bo tak wszystko było sprawne ale z tym już nic nie zrobię .

Moje pytanie do osób które są już jakiś czas po zabiegu jak przyzwyczailiście się do dotykania żołędzia o bieliznę , ja gdy się czymś zajmę i myślę o czym innym to jakby mi to nie przeszkadza ale to ciągle o sobie przypomina bo przecież ciągle dotyka , myślałem że przyzwyczaję się w taki sposób że o tym zapomnę a to się utrwaliło sie jeszcze bardziej . Sa dni , tygodnie że aż tak to nie przeszkadza ale i tak odczuwam jeszcze jakby wrażliwość .
Możliwe że nadinterpretuje to odczuwanie i przez to bardziej odczuwam brak tego i zapętliłem to w bani , już sam nie wiem

piciu1988

Active member
Cześć. Jestem ponad 4 lata po i powiem szczerze, nie rozumiem tego, że twoja żołądź nie przyzwyczaiła się przez taki czas i nie wiem jak myślenie może powodować wrażliwość tak normalnie, nosząc wacka w bieliźnie… chyba m, że masz na myśli jakieś konkretne czynności tj dotykanie żołędzi podczas np masturbacji…

opowiesz dokładniej jak doszło do namówienia ze strony lekarza za zabieg?

Dawnopo

New member
Czuły jest mniej owszem , nie mam żadnych problemów z seksem dojściem , przyjemnością czy ręczna robotą , zabieg ogólnie wykonany estetycznie i elegancko tylko że i tak czuję brak napletka tak jakbym nie mógł się przyzwyczaić jak to jest bez , czyli rozumiem że nie macie tak i psychicznie was to nie wkurwia ?

Byłem na konsultacji i miałem mikropęknięcia i powiedział że najlepiej zabieg i bez problemów i zachwalał jakie to nie jest zajebiste 😂

Możliwe że po prostu taki nawyk wyrobiłem w głowie lub pogłębiłem nerwice po zabiegu i dlatego też tak to odbieram , z chęcią zobaczę opinie innych po zabiegu

MoimZdaniem

Active member
Witam , wykonałem zabieg obrzeżania całkowitego 5 lat temu z powodów takich że po konsultacji urologa namówił mnie na zabieg a tak naprawdę nie musiałem tego robić bo tak wszystko było sprawne ale z tym już nic nie zrobię .

Moje pytanie do osób które są już jakiś czas po zabiegu jak przyzwyczailiście się do dotykania żołędzia o bieliznę , ja gdy się czymś zajmę i myślę o czym innym to jakby mi to nie przeszkadza ale to ciągle o sobie przypomina bo przecież ciągle dotyka , myślałem że przyzwyczaję się w taki sposób że o tym zapomnę a to się utrwaliło sie jeszcze bardziej . Sa dni , tygodnie że aż tak to nie przeszkadza ale i tak odczuwam jeszcze jakby wrażliwość .
Możliwe że nadinterpretuje to odczuwanie i przez to bardziej odczuwam brak tego i zapętliłem to w bani , już sam nie wiem
Dasz zdjęcie jak to wygląda po kilku latach? Bo większość tutaj zdjęć jest robionych niedługo po cięciu.

multad

Member
Pół roku po całkowitym i zdarzy się raz na miesiąc, że przez kilka sekund czuję jak żołądź dotyka bieliznę no ale po tych kilku sekundach mózg sobie przypomina, że ma to ignorować i znika

Dawnopo

New member
Ja chyba za bardzo do głowy to sobie wziąłem bo jak układ nerwowy jest uspokojony to no nic mi nie przeszkadza i jest spoko a jak się zamyślę nad tym to zaczynam odczuwać i nadinterpretować to napięcie wzrasta , prawda też jest taka że po zabiegu bardzo się przejmowałem i pewnie trochę zaburzyłem głowę złymi myślami i gdzieś one czasami się tam kierują jeśli na to pozwolę

arek a

Active member
Bo naturalną osłoną jest napletek, oczywiście nie każdy go może mieć, więc co jakiś czas to wraca do głowy i skupiając się na tym, odczucie braku napletka wraca i wzmaga się, a potem znika, i może to trwać przez lata.

Ostatnia edycja:

Dawnopo

New member
Tak , właśnie tak jak mówisz co jakiś czas to wraca i gdy zacznę na tym się skupiać nic dobrego mi z tego nie wychodzi , także trzeba to ignorować i zajmować głowę czymś innym

theone1

Active member
Ja jestem 6 tygodni po i praktycznie już nic nie odczuwam, tylko jak o tym pomyślę to wraca i ewentualnie w jakichś jeansach, najgorzej jak ujście cewki ociera o bieliznę