Widać trochę krwi ale wydaje mi sie ze szwy dalej trzymają nie widać żeby rana się otworzyła. Przemyj delikatnie, wyczyść tą krew i będziesz lepiej widział
Widać trochę krwi ale wydaje mi sie ze szwy dalej trzymają nie widać żeby rana się otworzyła. Przemyj delikatnie, wyczyść tą krew i będziesz lepiej widział
Od teraz dwa tygodnie ? Czy po dwoch tygodniach od operacji już przestać je robić ? Co sądzisz o tym krwawieniu?Bardzo dobrze wyglada. Powielam opinie ze fachowa robota. Octeniseptem sie nie lrzejmuj. To tylko antyseptyk i taka profilaktyka ktora pomaga odkazic rane. Zanim Ci przyjdzie to pewnie juz nie bedziesz potrzebowal ale tam psiknac z 2-3 razy nie zaszkodzi : ) opatrunki bym robił z 2 tygodnie. Rwanie w nocy to norma. Przejdzie Ci to. Polecam jak sie obudzisz rozchodzic wzwod po zimnych plytkach albo sie odlac, opada wtedy.
Dziekuje za odpowiedź, a po jakim czasie mogę kapać się w wannie, gdy wypadną wszystkie szwy?A szwem sie nie przejmuj. Owijaj malego dobrze zbijaj wzwody. Zagoi sie
Do czasu zagojenia rany - czyli mniej wiecej wtedy, kiedy opatrunek nie jest już konieczny - lepiej ograniczyć się do pryszniców.Dziekuje za odpowiedź, a po jakim czasie mogę kapać się w wannie, gdy wypadną wszystkie szwy?
Daje do oceny po 11 dniach od zabieguDo czasu zagojenia rany - czyli mniej wiecej wtedy, kiedy opatrunek nie jest już konieczny - lepiej ograniczyć się do pryszniców.
Czyli te 3 tygodnie nosić opatrunki ? Na tym drugim zdjęciu nie wyglada to jakby rozeszła się rana ?No dobrze sie goi. Szwy to spokojnie. Ja bym potrzymał te 3 tygodnie
Tak to wyglada po 2tygodniach od zabieguChodzi mi żeby narazie nie usuwać szwów tak jak mówi poprzednik. Szwy to niech poleżą z te 3 tygodnie. Wtedy mozna sie nimi zainteresowac jak nie beda odpadac same. Z opatrunkiem to nie doradze. Na pewno jak masz jakas rane jeszcze tam co sie przysłowiowo papra to jeszcze noś.