• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

4 dni po obrzezaniu częściowym - kilka pytań

Vibby

New member
Witam, od razu zaznaczę, że po prostu się martwię a lekarz w tym momencie nie odbiera.

W czwartek miałem robioną operację stulejki wrodzonej, dzisiaj przypadkiem znalazłem to forum i zacząłem przeglądać mnóstwo tematów odnośnie tych operacji itd. Aż załuję, że nie znalazłem tego forum przed operacją heh.

Z tego całego czytania popadłem w mały szał - i chcę się upewnić czy to normalne.

1. Do dziś chodzę z odkrytym żołędziem, opatrunek wymieniam codziennie. Na ten moment mam dosyć opuchniętego (choć już nie fioletowego) przyjaciela i nie pozwala mi to ruszyć napletka w dół. I czuję lekki ból przy dotykaniu opuchniętego miejsca. Czy to normalne?

2. Co jakiś czas czuję małe 'swędzenie' lub 'ukłucie' mniej więcej tam gdzie jest wędzidełko. 2 dni temu polało się dość sporo kropel krwi, ale szybko ustało. Nie jest to straszny ból, ale momentami dekoncentruje. Czy to normalny etap gojenia się ran?

3. Mój przyjaciel w stanie normalnym (bez erekcji) jest dość krótki przez co ciężko mi trzymać go do góry - lekarz zalecił przyklejenie opatrunku do podbrzusza, i to robię. Przyjaciel zazwyczaj sterczy na wprost. Powinienem się martwić o 'oponkę'?

Niestety nie mam żadnych zdjęć, jeśli trzeba mogę je wysłać jutro.

Z góry dzięki za odpowiedzi :)

Vibby

New member
Śmierdzącego nic nie ma, ale widzę że dzisiejszy opatrunek ma jasno żółty kolor (z innej strony niż gdzie mam opuchnięte) i troszkę krwi. Po szperaniu w forum to raczej limfa, bo nie odczuwam nic co by wskazywało na zakażenie.