Czy Ty jesteś poważny? Naprawdę masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem. O 20:37 napisałem post, z którego wynika, że miałem 2 zabiegi - najpierw plastykę napletka, a później obrzezanie całkowite! Cytuję: "Ja się mogę wypowiedzieć w temacie plastyki napletka. U mnie akurat ten zabieg tylko pogorszył problem. Zrobiła się tkliwa blizna, a napletek jeszcze bardziej się zwęził i puchł po masturbacji. Mogłem od razu się zdecydować na obrzezanie, ale musiałem podjąć decyzję w sekundę, bo mamy taki profesjonalizm w szpitalach, że chirurg dopiero na stole się mnie nagle zapytał czy robimy plastykę, czy może jednak obrzezanie. Straciłem przez to 4 lata i ponownie trafiłem na stół na nfz, bo przez problemy finansowe nie było mnie stać na zabieg, myślałem wtedy, że to dar od Boga, a niestety okazało się przekleństwem, bo lekarz znowu traktował mnie po macoszemu i nie zrobił pełnego high&tight, zostawił ząbki i 2 lata po zabiegu napletek wewnętrzny dalej puchnie po każdej masturbacji. Także nie wiem, czy to kwestia złego zabiegu, tamtej plastyki, która pogorszyła problem, czy w ogóle skopanego napletka wewnętrznego na całej długości. "
Tak, dla Twojej ograniczonej świadomości, plastry Sutricon są również polecane na blizny po obrzezaniu - nawet na tym forum znajdziesz dużo wpisów o nim.
Tak, konowały, które robią zabiegi w szpitalach, przyjmują później w swoich gabinetach. Dlatego pisałem, że tak ważny jest research, który trzeba zrobić przed wizytą. Prywatnie to od Ciebie zależy do kogo pójdziesz, na nfz nie masz tego luksusu, tyle. ZACZNIJ W KOŃCU CZYTAĆ ZE ZROZUMIENIEM.
Moje 3 posty o moim obrzezaniu wraz ze zdjęciami, jakby ktoś był ciekawy
Cześć, Parę dni temu miałem zabieg obrzezania. Nigdy nie miałem typowej stulejki, bo napletek schodził mi z żołędzia, ale problemem było właśnie jego odprowadzenie - tworzył się ala załupek. Pierwszy zabieg miałem 4/5 lat temu i była to tylko plastyka napletka. Niestety zabieg totalnie nieudany...
meskiezdrowie.pl
Cześć, Półtora tygodnia temu miałem obrzezanie i po zejściu opuchlizny wyczuwam dziwne 2 zgrubienia w poprzek trzonu penisa pod żołędziem. To są jakby takie twarde narośle podskórne, albo zamknięte żyły. Przy naciskaniu czuję dyskomfort i lekki ból. Opisem to podchodzi pod zwłóknienie ciał...
meskiezdrowie.pl
Cześć, Od dziecka (podobno jakiś zabieg był przeprowadzany) miałem dziwny ty częściowej stulejki. Napletek nie schodził podczas wzwodu, a po odciągnięciu robił się pierścień, który sprawiał duży dyskomfort. Najpierw zdecydowałem się na plastykę napletka, po której napletek było jeszcze gorzej...
meskiezdrowie.pl
P.S. A lekarki wcale nie reklamuję. Podałem ją tylko jako przykład lekarza, o którym słyszałem dużo dobrego.