Cześć, czytałem trochę forum ale chcę konkretnie spytać odnośnie higieny. Wczoraj wieczorem pierwszy raz, 48h po zabiegu zmieniałem opatrunek, spryskiwalem penisa i opatrunek tylko i wyłącznie octeniseptem. Opatrunek udało się zdjąć prawie bezproblemowo i delikatnie zmoczonego tym octeniseptem penisa owinalem 5x złożonymi na pół gazikami 10x10 (tak zrozumiałem że mowil lekarz) i owinalem taśma. Po każdym sikaniu spryskuje zoladz octeniseptem i wycieram lekko wacikiem.
1.Czy to jak to robię jest w porządku? Czy przemywanie samym octeniseptem wystarcza dla prawidłowego gojenia? Powinienem moczyć go w rumianku lub wodą czy wystarcza samo przemycie wspomnianym octeniseptem?
2. Stosować cos na to górę żołędzi zeby przestala być taka ciemna czy obrzęk zejdzie sam z siebie? (zdjęcia w linku niżej)
1.Czy to jak to robię jest w porządku? Czy przemywanie samym octeniseptem wystarcza dla prawidłowego gojenia? Powinienem moczyć go w rumianku lub wodą czy wystarcza samo przemycie wspomnianym octeniseptem?
2. Stosować cos na to górę żołędzi zeby przestala być taka ciemna czy obrzęk zejdzie sam z siebie? (zdjęcia w linku niżej)