• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

2 tygodnie po obrzezaniu laserem

Gonzalez12

New member
Witam wszystkich. Jestem 14 dni po obrzezaniu laserem. Usunięcie krótkiego wędzidełka i częściowej stulejki. Niestety od około trzeciego dnia "po" zaczął pojawiać się obrzęk wewnętrznego napletka. Wpierw tylko w jednym miejscu, a teraz już praktycznie mam "wałek" lub inaczej oponkę po całym obwodzie... nasunąć się nie dało na żołądź i jak na razie nie daje, zbyt duży obrzęk. Naczytałem się forum przed zabiegiem i myślałem, że będę miał trochę szczęścia i nie będę musiał się z żadnym problemem Was radzić, ale niestety. Dopóki byłem w domu na zwolnieniu oponka była dość miękka w dotyku, ale od trzech dni kiedy chodzę już do pracy oponka zrobiła się trwardsza i wcale nie schodzi, raczej rozmiarem się utrzymuje...
1.Co o tym sądzicie, czy jest czym się obawiać? Jeśli twardnieje to ponoć nie za dobry objaw?
2. W zaleceniach miałem noszenie opatrunku przez 14 dni. Okej, co teraz jeśli nadal mam wszystkie szwy? Jak to było u Was?
3. Co z nocnymi wzwodami? Robić nadal opatrunek i przyklejać do podbrzusza? Czy teraz to już... co się miało urwać to się urwało 😃
4. Ze względu na oponkę- czy i ile jeszcze nosić spionizowany sprzęt za dnia ? Czytałem tutaj o przypadkach oponki utrzymującej się miesiąc, dwa.. czy tyle też czasu te osoby nosiły go w górę?
5. Czy to możliwe, by lekarz zrobił za wcześnie cięcie -jeszcze załapał "zwężony" fragment i jest teraz nieco za ciasno? I stąd np. ta oponka.
6. To prawda z tymi szwani samorozpuszczalnymi? Byłem u rodzinnego i stwierdził, że to są normalne, i trzeba się umówić na wyjęcie. Lekarz operujący mówił, że same wypadną :) Co lekarz to inna opinia, tak samo co do tej oponki widzę;)
Ogólnie na obrzęk rodzinny przepisał mi Ramoclav i Olfen sr, ale nie widzę by to cokolwiek pomogło...
Zapraszam do podzielenia się Swoimi spostrzeżeniami, radami:)
Ps. Ogólnie niestety Panowie mam wrażenie, że jest średnio , tyle że stabilnie..

Lubelski

Active member
Normalnie standardowa reakcja organizmu...tzw, blizna po operacyjna która może się utrzymać do 4 miesięcy a nawet 18 miesięcy po operacji...jak ją się pozbyć szybciej...masarze blizny, rozciąganie przy...używaniu żelu na bazie wody👍mycie letnią wodą z żelem na bazie wody lub, naturalnym bez zapachowym mydłem...14 dni od operacji to stosunkowo zbyt krótki czas...i tu czas się liczy...zajrzyj do mnie i zobacz jak u mnie to wygląda po 11.5 miesiąca...u mnie ten pierścień się powoli spłaszcza i równa się z skórą penisa 🙂6 maja mnie rok od operacji częściowego obrzezania i usunięciu stulejki u mnie

Gonzalez12

New member
Cześć, dzięki za odpowiedź. A jak było na początku u Ciebie z tą opuchlizną? Zajrzałem do Ciebie na profil, ale nie znalazłem zdjęć zaraz po zabiegu. I jak długo się utrzymywała w znacznym stopniu?
Jak na razie mam szwy, więc masaże mi nie w głowie prawdę mówiąc😀
co z nocnymi wzwodami- robić jakieś opatrunki przeciwdziałające czy już nie?
Nie wiem też czy nosić go za dnia normalnie czy spionizowanego?

Lubelski

Active member
Bo usunąłem zdjęcia bo nie było czym się chwalić...był bardzo opuchnięty po, 14 dniach po woli wracał do normy🙂teraz elegancko się spłaszcza tzw pierścień...takie rwanie pod napletkiem jak by coś się przyczepiło od środka podczas stosunku i masturbacji znikło po 8 miesiącach...co do opatrunków to, są specjalne gacie po obrzezaniu odrazu z opatrunkiem...jedno razowe nie, musisz bandażować po prostu je zakładasz a potem bokserki luźne...poszukaj w necie je znalazłem za 10zł za sztukę...zamawiałem na 7 dni...zwody były raczej pół zwód raz, dostałem erekcji podczas snu.Xd...teraz sex i masturbacja po roku to coś pięknego ♥️do tego polecam żele intymne na bazie wody jak i do kąpieli i nie zapachowe!...dbaj porządnie o niego i...daj czas, powodzenia👍