• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

15 dzień po obrzezaniu w Poznaniu

PrzeS

Member
Niedługo minie 4 miesiące od zabiegu więc podzielę się zdjęciami i kilkoma spostrzeżeniami. Blizna robi się coraz miększa, opuchlizna już praktycznie nie wraca, ewentualnie minimalnie po naprawdę ostrym sexie. Wykonuję też ćwiczenia na poprawę erekcji od których z racji zabiegu musiałem zrobić przerwę, bo po tych ćwiczeniach opuchlizna bywała czasami duża więc wszystko na spokojnie.
Napewno czułość nieco się zmniejszyła po zabiegu co ma swoje plusy i minusy. Stymulacja jest dłuższa przez co orgazm też ostatecznie jakby mocniejszy. Duży problem jest z dojściem w prezerwatywie, czasami praktycznie niemożliwe, a z napletkiem nie było dla mnie różnicy.
Masturbacja jest nieco inna bo nie ma już przenośnej pochwy w postaci napletka😁 lepiej użyć jakiegoś poślizgu i jest super.

Sig

Member
W spoczynku mam tyle samo luźnej skóry ale jak staje nie jest tak napięta jak u Ciebie co pozwala mi na zabawę z przenośną pochwa jak to ująłeś ale nie wygląda tak dobrze bo resztka tej faudy u góry opiera się w zagłębiu pod żołędnym, także są plusy i minusy. Mógłbym iść na poprawkę ale nie wiem czy się opłaca bo to znowu pełne koszta i jest ryzyko mniejszego czucia, a mam na obecnym etapie takie same spostrzeżenia odnośnie wydłużonego dochodzenia i gumy. Na pewno nie wrócił bym do stanu przed gdzie byłem wiele lat aktywny bez stulejki ale waham sie zaryzykować teraz do kroku dalej, który uniemożliwił by masturbacje bez żelu, chociaż jak partnerka przytrzyma go naciągniętego to doznania są niesamowite przy penetracji jak już jej pochwa się przyzwyczaiła się do nowych doznań.

PrzeS

Member
@Sig Bez żelu też się da ale nie jest to już tak fajne. Ja u siebie mam zastrzeżenia co do wędzidełka bo samo wędzidełko miałem przedłużane jakieś 17 lat temu i teraz przy obrzezaniu doktor powiedział, że zostawimy tak jak jest więc stwierdziłem że fachowiec wie lepiej. Niestety to wędzidełko jest trochę dziwne bo przy wzwodzie czuć jak penisowi głowę ciągnie dość mocno do dołu i dlatego myślę, że można było to odrazu podciąć lub całkiem usunąć i byłby ideał. Puki co rozciągam ten dół 2,3 razy dziennie a jak to się nie zmieni po pół roku i będzie dalej ciągnąć to skonsultuję to z doktorem i pojadę pociąć to wędzidełko.

olekf646

Active member
U mnie po obrzezaniu miejsce wędzidełka wydawało mi się za krótkie trochę, ale z czasem się to wyrównało i jest ok, pokażesz na zdjęciu jak to wygląda?

PrzeS

Member
@olekf646 tak to mniej więcej w spoczynku wygląda. Ogólnie jest lepiej niż było na początku ale przy wzwodzie ciągnie żołędzia trochę. Mam nadzieję że jeszcze troszkę się rozciągnie to byłoby idealnie.

PrzeS

Member
@olekf646 wcześniej nic. Kiedyś miałem krótkie wędzidełko i było przedłużone. Obrzezalem się głównie ze względu na powracając co jakiś czas infekcje na napletku

PrzeS

Member
Ciężko to przedstawić na zdjęciu ale tak ciągnie po prostu żołędzia trochę do dołu właśnie za tą bliznę po przedłużaniu wędzidełka

olekf646

Active member
Do tondla może napisz co on sądzi,bo głupio żeby tak ciągnąć miało,ja się stresowałem też że będzie za krótko,ale teraz jest ok

olekf646

Active member
Jak tylko lekko ciągnie to myślę że się to wyrówna jak będziesz używać fiuta,ja po obrzezaniu myślałem że właśnie za krótko jest,bo jak się dotykałem to tak jakby żołądź na dół szedł,teraz jest ok, u ciebie na zdjęciach nic nie widać, moze na jednym trochę idzie w dół,ale powinno się rozciągnąć,a jak nie no to poprawka jakby cię to wkurzało,ważne że nie boli,to najważniejsze,jak nie ma bólu to nie ma źle,blizna się do roku rozciąga najbardziej i uelastycznia więc masz czas jeszcze,ja znowu przy wedzidełku mam nabrzmiałe lekko,widac to w spoczynku, we wzwodzie jest idealnie,więc bez sensu żeby znowu coś tam pajacować i narażać się że będzie coś nie tak,ja już 9 miesiąc po, czekam do 12 miesięcy,pewnie się coś zmniejszy,najważniejsze że we wzwodzie jest elegancko,w spoczynku to tam je..ać