• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

13 dni po - zdjęcia do oceny

bdz11

New member
Witam, jestem 13 dni po obrzezaniu, naczytałem się o “ząbkach” po szyciu, u siebie zauważyłem taka grudkę przy wędzidełku, na początku po zabiegu tego nie było albo było bardzo płaskie.

8 dnia przestałem nosić opatrunek i trochę pojawiła się opuchlizna przy szwach, która już utrzymuje się 5 dni.

Od 2-3 dni przy jednym szwie (czerwone oznaczenie) po prawej stronie każde dotknięcie sprawia ostry kłujący ból (7/10), możliwe że coś się tam źle goi czy raczej by spuchło dużo mocniej w tym miejscu?

Czy wg. was stan na teraz i szycie jest ok czy mam się martwić że wyjdą takie ząbki jak u niektórych po nieprawidłowym szyciu?

thefatoftheland

New member
Ta grudka to jest nic, wygląda dobrze, zero opuchlizny, ciesz sie, widać że niedługo można szwy wyciągać,im dłużej je trzymasz tym większa szansa że grudy zostaną

bdz11

New member
W jaki sposób mam wyciągnąć te szwy? Jak myje te okolice to delikatne punktowe dotykanie boli a co dopiero grzebanie tam. Kontrolę u lekarza mam mieć dopiero 3 msc po zabiegu. Teoretycznie to są szwy rozpuszczalne.

thefatoftheland

New member
Powinien lekarz ale wiadomo jak to wygląda czasami, są różne szkoły i jeden lekarz ci powie że same wypadną a inny wyciągnie sam lub powie że masz to zrobić samemu bo mogą zostać grudy jak będą za długo trzymane