• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

1 rok po zabiegu wydłużania krótkiego wędzidełka - ból

Marek432341

New member
Czesc,

Rok temu mialem zabieg krotkiego wedzidelka w Warszawie. Zabieg poszedl ok, ale zostal mi po nim bolesny krwiak w miejscu wklucia znieczulenia (srodkowa czesc czlonka) - smarowalem to Arnika a potem Cepan. Blizne po zabiegu rozciagalem i smarowalem mascia na blizny Silaurum. Krwiak zmienil sie w ciemna plame na skorze - co zaczalem smarowac mascia Lioton zgodnie z zaleceniami dermatologa, z ktorym to konsultowalem. Skora z czasem jasniala i teraz praktycznie tego nie widac, natomiast zostal niewielki bol (mniejszy niz na poczatku) - powodujacy dyskomfort / silna nadwrazliwosc odczuwalne w momencie ciagniecia / rozciagania skory w miejscu tego wklucia - np podczas stosunku. Troche mnie to martwi, ze jest rok po zabiegu a dalej nie jest dobrze. Urolog wykonujaca ten zabieg uwaza, ze z punktu widzenia fizjologocznego nie ma prawa mnie to bolec, sugerujac ze jest to psychosomatyczne - z czym sie nie zgadzam. Moglo to miec sens jak jeszcze mialem te ciemna skore, ale teraz nie widze tego, wiec nie rozumiem czemu boli. Jak bylem u innego urologa to dowiedzialem sie, ze jesli byly naruszone nerwy, to beda sie one latami regenerowaly :/

Czy ktos mial moze podobna sytuacje? Czy jest jakas mozliwosc naprawienia tego?

Pozdrawiam

olekf646

Active member
A probowałeś ten (bolesny krwiak) rozciągać w tym miejscu gdzie boli? Albo jakoś uciskać? Może rozmasowanie tego porządne przez kilka dni lub tygodni pomoze

Marek432341

New member
Aktualnie nie ma sladu po tamtym krwiaku, a dyskomfort dalej jest. Probowalem jakis miesac temu rozciagac skore w tym miejscu przez pare minut codziennie - ale efekt byl taki, ze bolesnosc byla mocniejsza a dodatkowo pojawil mi sie maly krwiak (ktory sie wchlonal po paru dniach), wiec przestalem to robic.

Mam wrazenie, jakby wewnetrzna struktura jakos ucierpiala przy tym zabiegu... :/

olekf646

Active member
No wiadomo że na początku może być bolesność większa,tak samo jest w fizjoterapii jak rozmasowujesz spietą powieź,to boli bardziej na początku,ja bym probował dalej,przerwę zrobił kilka dni i znowu rozmasowywał,żeby pobudzić to miejsce,to że mały krwiak się pojawił to może być dobry znak,raczej mało prawdopodobne zebyś coś uszkodził,musiałbyś serio przesadzać,z wyczuciem próbuj to rozmasowywać,może rozciagać też,bo to dziwne żeby bolało tyle czasu przez wbicie igły,mówisz że boli jak to rozciągasz i podczas seksu,no to warto sprobować to rozciagać regularnie mimo że czujesz pobolewanie,a ile czasu probowaleś to rozciągać? Zanim przestaleś?