• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

1.5roku po zabiegu obrzezania częściowego

hulk123

New member
Witam
Jestem po 1.5 rocznym zabiegu obrzezania częściowego
Miałem stulejkę całkowita, robiłem zabieg NFZ Białystok
Uważam że wizerunkowo wyszło całkiem nieźle ale niestety są wady wysyłam bo może ktoś się bardziej zna odemnie i może coś wpadnie mu w oko lub podzieli się radą
Pod napletkiem część grzyba od połowy w dół oraz ten napletek wewnątrzny są strasznie czułe na dotyk, uważam że jest dość ciasno to i blizna też jest boląca dalej, po kąpieli lub użyciu wazeliny jestem w stanie odprowadzić napletek w dół lecz na sucho jest ciut ciężko
Uważam, że napletek jest ciasny i podczas wzwodu uniemożliwia jego potencjał ciągnąć
Wędzidełko też zadaje pytan dużo ale wydaje się za krótkie ale nie znam się na tym
Nie da się go wziąć normlanie w garść podczas wzwodu nie jestem w stanie zbytnio poruszać napletkiem oraz jest to niezbyt przyjemne z powodu nadwrażliwośći
A o to zdjęcia:

dieselpower

Moderator
Członek Załogi
Większość zdjec od strony wędzidełka jest nieostra, ale wygląda ono słabo. To częściowe obrzezanie to takie bardzo częściowe. Więcej zostawili jak wycięli. Nie widać by bylo ciasno na tych zdjęciach szczerze mówiąc. Jeżeli wędzidełko ci przeszkadza moze pomysl nad jego usunięciem.
Moze umów sie do któregoś polecanego lekarza na forum (gdzie masz najblizej) na konsultacje i moze rozważycie jakas poprawkę. Wędzidełko i ewentualnie większe wycięcie napletka. Chyba ze zależy Ci na tym by zakryła grzyba.

Ostatnia edycja: