Cześć
Tak jak pisałem parę dni temu na USG zjamy brzusznej robionym profilaktycznie wyszły mi zwapnienia prostaty.
Na pewno chce się wybrać do urologa, choćby żeby dmuchać na zimne.
Co do objawów nie wiem czy sobie to wkręcam (akurat po tym jak dowiedziałem się o zwapnieniach które według starego USG mam od wielu lat), ale zauważyłem w ciągu ostatnich dwóch dni takie hmm mrowienia, pieczenie w kroczu oraz bardzo lekki ból(ciężko to nazwać nawet bólem) w okolicach odbytu.
Tak czy inaczej ma ktoś z was do polecenia dobrego urologa w Krakowie?
USG które robiłem pewnie nie było najwyższej jakości(ot pierwszy z brzegu radiolog w Luxmedzie), czy sensowne jest zrobienie USG u jakiegoś dobrego radiologa? Widzę w ofertach różnych radiologów opcje nie tylko USG jamy brzusznej ale też tylko samej prostaty.
Pytanie odnośnie robienia wymazów(czy to z moczu, nasienia czy z cewki) w Krakowie z tego co widziałem polecane jest
www.cbm.com.pl
Czy można tam przyjść "z ulicy" i bez skierowania od lekarza zrobić wymazy? Rozumiem że w przypadku moczu czy nasienia wystarczy samemu pobrać w domu do zwykłych pojemników jałowych z apteki i do 2 godzin dostarczyć materiał.