• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Zapalenie prostaty porada u młodego

toastt

Well-known member
Mnie nie pomogło, jemu może. Każdy ma tym forum eksperymentuje i ratuje się jak może. Uczciwie napisałem, że mi nie pomogło. Nie szukaj zwady, bo mnie twoje gierki nie ruszają.

Dawid r

Member
Dlaczego po siłowni boli mnie w lewej pachwinie przez jeden dzień następny oraz po dźwiganiu ciężkich rzeczy. USG jąder dobre , to od prostaty czy od siłownii

toastt

Well-known member
Kanały pachwinowe lekarz bada palcem, a jak ma wątpliwości, to do tego jeszcze zleca USG pachwin (kanałów pachwinowych). Może Cię zbadać urolog przy najbliższej okazji. Wykona próbę Valsalvy, czyli każe Ci mocno przeć przeponą (jakbyś np. parł na stolec w toalecie), podczas gdy on będzie miał palec w kanale pachwinowym (włoży go tuż nad lewym jądrem). Jeśli nic nie znajdzie, to pewnie wyśle na USG, gdzie robisz to samo (przesz), a lekarz wtedy ogląda kanał na USG.

Takie bóle mogą być od prostaty, tak samo mam i też po lewej stronie — co mnie niepokoiło, bo statystycznie częściej przepuklina pachwinowa pojawia się po lewej stronie.

marcelus

Active member
@Dawid r chłopie Ty sie nie lecz na prostate tylko na jelita. Masz sporo róznych jednostek chorobowych, z siłowni definitywnie zrezygnuj, co najwyżej długie spacery. Każdy cięższy trening to stres dla organizmu, a Ty masz jeszcze stresy w pracy. Co do dziecka to pamiętaj że dziecko przejmuje florę rodziców, jeżeli przyszła mama ma słaby mikrobion to dziecku fundujesz jednostki chorobowe na dzień dobry. Znajdź sobie kogoś od mikrobiomu moze być online i działaj, bo zacząłeś zupełnie nie od tej strony co trzeba.

Damien777

Active member
Jakbyś napisał chociaż coś z sensem, to byłoby ciekawie, ale ty wyciągasz część wypowiedzi, tylko po to żeby ktoś ci odpisał i się tlumaczył, potem już siedzisz cicho i nie wiesz co odpisać, robisz to celowo żeby ludzi zamęczać, trochę to bez sensu, nie uważasz @Damien777
Olaf przepraszam ale po za hobbystycznym pisaniem tutaj mam na głowie dwójkę dzieci, żonę, firmę tak że wybacz że to dla mnie ważniejsze niż odpisywanie ludziom bez wiedzy medycznej niektórych wskazań tutaj które jak raz moderator zauważył nikt nie ponosi odpowiedzialności