• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Zapalenie prostaty porada u młodego

RafalWr

Member
Nikt tu nie chce Cię pocieszać i dołować , jesteśmy tu żeby pomagać ale na realnych faktach, tak jak się u każdego to odbywa, niestety ta choroba jest nieobliczalna. Nikt Ci nie da sto procent pewności wyleczenia , nawet lekarze którzy się w tym specjalizują. Przy tej bakterii która masz miesiąc antybiotyków to będzie ułamek procenta na wyleczenie . Są osoby które walą miesiącami szczepionki i abx i nie pomaga na tą bakterie, o kasie już nie wspomnę . Dr. Szmer potrafi walić na bakterie mniejszej objawowosci nawet 9 miesięcy monural. U doktora G. na bakterie która jest uznawana za florę naturalna skóry waliłem dwa antybiotyki i celowana autoszczepionke przez 2,5 miesiąca ( jako 4 kuracja,) Doktor G. Uważa że na fecalisa trzeba minimum 3-4 kurację wlewów dożylnych. Tylko jak ty chcesz wyleczyć prostatę jak masz problem z jelitami i krew z tyłka ? Najpierw musisz się nimi zająć bo będziesz miał błędne koło i kasę w błoto . Musisz obrać jakiś plan , ja bym zaczął od sprawdzenia jelit i dlaczego jest tam krew.

Damien777

Active member
Nikt tu nie chce Cię pocieszać i dołować , jesteśmy tu żeby pomagać ale na realnych faktach, tak jak się u każdego to odbywa, niestety ta choroba jest nieobliczalna. Nikt Ci nie da sto procent pewności wyleczenia , nawet lekarze którzy się w tym specjalizują. Przy tej bakterii która masz miesiąc antybiotyków to będzie ułamek procenta na wyleczenie . Są osoby które walą miesiącami szczepionki i abx i nie pomaga na tą bakterie, o kasie już nie wspomnę . Dr. Szmer potrafi walić na bakterie mniejszej objawowosci nawet 9 miesięcy monural. U doktora G. na bakterie która jest uznawana za florę naturalna skóry waliłem dwa antybiotyki i celowana autoszczepionke przez 2,5 miesiąca ( jako 4 kuracja,) Doktor G. Uważa że na fecalisa trzeba minimum 3-4 kurację wlewów dożylnych. Tylko jak ty chcesz wyleczyć prostatę jak masz problem z jelitami i krew z tyłka ? Najpierw musisz się nimi zająć bo będziesz miał błędne koło i kasę w błoto . Musisz obrać jakiś plan , ja bym zaczął od sprawdzenia jelit i dlaczego jest tam krew.
No tak bo każda osoba która ma hemoroidy ma problem z prostata iksde

Grom

Well-known member
@Damien777 nie grzeszysz Ty inteligencją.
Może wytłumaczę: nie ma sensu ładować antybiotyków przez miesiąc gdy ma się np. problem z jelitem grubym. Krew z tyłka to nie tylko hemoroidy. Może być to nawet rak.
Od tyłka trzeba zacząć a gdy kolonoskopia rozwieje wątpliwości weźmie się @Dawid r za prostatę.

Dawid r

New member
Tak macie rację , narazie będę leciał na szczepionce urivac przez miesiąc dzień w dzień i suplementy d mannoza 4 g, żurawiną, witaminy propolis . Czekam na kolonoskopię. Byłem u proktologa zbadał mówił że jak od małego leci mi krew to doraźnie czopki brać bo w sumie zauważyłem że krew leci mi przy zaparciach ale kolonoskopia pokaże . Narazie odpuszczę antybole na kilka miesięcy mam w planach inseminację z żoną bo nie mam dzieci a nasienie jeszcze w miarę na granicy , liczymy na cud , biorę suple na plemniki by się udało mieć ten cud. Potem kompleks badań myślę próba stameya i antybole długie , co myślicie

Dawid r

New member
Panowie ja się biorę za prostatę od roku choruje zaczelo się od zapalenia jądra , mam29 lat , ja cały czas z tym robię jak pisałem 11 antybiotyków na 10 dni i raz monural na miesiąc ale kto wiedział że to błędne leczenie chodziłem do urologów na Podkarpaciu ale tu nie ma nikogo każdy antybiotyk na 10 dni a opinie najlepsze lekarz skąd miałem wiedzieć co to za choroba i leczenie jak wygląda , sam szukałem pomocy na internecie o szczepionkach itp ale każdy pisał że nikt się nie wyleczył i trochę zgłupiałem , więc cały czas działam w tym kierunku naprawdę . Teraz leczę się u doktora Tomasz Wiatr co dał jako jedyny antybiotyk na miesiąc ale co dalej mówi że leczenie tylko antybiotyki a w szczepionki gotowe np urivac nie wierzy . Myślałem iść za niedługo do doktora Tomasz Łogin co myślicie

Grom

Well-known member
Jeśli masz kasę jedź do dr Gołąbka. Jeśli masz jej mniej jedź do dr Szmera. To chyba jedyni specjaliści w Polsce od tej choroby.
Może jest jeszcze ktoś, kto przejął ich metody leczenia ale ja o nikim takim jeszcze nie słyszałem.

Dawid r

New member
Czy jak biorę 10 tys jednostek wit D3 dziennie przy poziomie 37 Wit D3 miałem 20 to jest to bezpieczne i czy 4 g d mannozy w proszku dziennie jest toksyczne jak biorę pół roku i będę dalej brał ? To moje ostatnie pytanie

Grom

Well-known member
Ja biorę również 10 tys. jednostek dziennie i wydaję mi się, że bardzo dobrze mi to służy 🙂
D-mannozę biorę też profilaktycznie ok. 2 gramy dziennie rano i też myślę, że jest ok.
Niemniej każdy może musi sam zdecydować jak dawkować suplementy. Albo udać się do dietetyka.

Dawid r

New member
Wiesz umnie jest ta choroba i te bakterie , no da się żyć jakoś objawy to parcie na mocz i często mocz sikam raz w nocy i 10 razy dziennie około , czasami bóle w kroczu i pleców , no da się żyć tylko problem ze dzieci nie mam a to najważniejsze że starac się nie mogę , z żoną naturalnie tylko teraz czekamy na inseminację i suple biorę na plemniki , jak żona zajdzie w ciążę i będę miał dziecko to chyba odpuszczę to leczenie całkiem i jakoś może się przemęcze do końca życia . Mimo że mam 29 lat 3 lata chorowałem na oczy przed zapaleniem prostaty , bolały mnie oczy miałem zapalenie nie dało się żyć , 11 okulistow w całej Polsce no tak samo się zaczynało jak zapalanie prostaty, oczy bolały że żyć się nie chciało i nie dało ale cudem samo przeszło ale przyszło zapalenie prostaty więc z bólu w życiu jest dobrze doświadczony

Damien777

Active member
@Damien777 nie grzeszysz Ty inteligencją.
Może wytłumaczę: nie ma sensu ładować antybiotyków przez miesiąc gdy ma się np. problem z jelitem grubym. Krew z tyłka to nie tylko hemoroidy. Może być to nawet rak.
Od tyłka trzeba zacząć a gdy kolonoskopia rozwieje wątpliwości weźmie się @Dawid r za prostatę.
Jakby miał raka tyłka to by na dupie nie usiadł, wiadomo że te choroby często idą w parze przez wzmożone ciśnienie w kanale odbytu (hemoroidy), nie popisałeś się każ mu najlepiej iść do Gołąbka bo jakiś twój kolega anonim z tego forum się u niego leczył. Miliony ludzi ma problem z jelitem, ale nie wiedzą co to prostata. Lekarzom dobrze się sprzedaje niektóre teorie a niektórym mędrcom jak widać dobrze się je podlapuje

olekf646

Well-known member
Moim zdaniem ta krew w stolcu od dziecka, i olanie tematu, przyniosło ci to co masz teraz, tyle lat to olewać to kosmos dla mnie, w ogóle piszesz łamanym polskim, jesteś Polakiem? Mówisz że chcesz dziecko i że to najważniejsze, a jak ty chcesz zadbać o to dziecko, jeśli nie dbasz o siebie ? I chcesz olać temat prostaty

Dawid r

New member
Panowie nie kłócić się , ja zawalilem leciała krew powinienem odrazu iść do lekarza każdy ma tu rację i tyle , dzięki za rady zmykam bo widzę że jak czytam też dużo postów na grupach to mam pogorszenie jak o tym myślę więc narazie przerwa z grupą , powodzenia życzę wszystkim zdrowia i dobrego wszystkiego . Pozdrawiam Dawid

Dawid r

New member
Ja oddawałem badanie na nasienie w laboratorium i za 6 dni dostałem zapalenie jądra i się zaczęło , tam się musiałem zarazić jak oddawałem nasienie na badania a miałem dużo stresów wtedy

Mam e coli i enterococus facealis

Jak krew leci to biorę 4 dni czopki posterisan i mam 2 miesiące spokoju . Zdarza się to chyba przy zaparciach bo zapiecze i krew potem