• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Zapalenie prostaty porada u młodego

Dawid r

New member
Witajcie . Moja historia 28 lat. W maju zapalenie jądra dużo stresu było zmiana pracy oddawałem nasienie do badania chyba tam się zaraziłem. Levoxa 10 dni na jądro lewe , potem często mocz następnie doxyclinum 7 dni , przerwa chwilę okej ale ból jądra po siłowni dalej bardziej może krocze pachwina to następny bioracef na 7 dni badania wyszła e coli posiew moczu to augmentin i monural na 3 dni. Dalej częstomocz posiew moczu enterococus facealis to levoxa 10 dni. Potem dalej enterococus facealis to cipronex 10 dni do tego szczepionka uro vaxom , urivac. Posiew nasienia za 11 razem wyszła e coli wzrost skąpy więc znowu augmentin na 10 dni wkurzylem się w lutym 2025 r do Doktora Wiatr dostałem pierwszy raz monural 11 saszetek co 3 dni zgodnie z antybiogramem na e coli i enterococus facealis. Skończyłem tydzień temu aktualnie zero poprawy. Psa się waha było 1 jest 1.8 . Mam dość życia już najgorzej często mocz ból pleców czasami słaby strumień moczu . Ból pachwiny lewej po noszeniu ciężkich rzeczy i z siłownia nie wiem co robić jedynie ona mi pomagała się odstresować fakt jest dużo stresu w pracy . Biorę już długo Wit d , c , witaminy na plemniki bo będziemy się starać o dziecko planuje chociaż inseminację ale wiadomo jakie nasienie. Urivac 3 paczka,elris, d mannoza, kurkuma , żurawiną , propolis , dodatkowo leci mi krew w kale i pieczenie przy oddawaniu to biorę czopki posterisan h , co robić jak nie pomógł monural na miesiąc celowany nie chce już antybiotykow zostałem skrzywdzony krótkimi przez lekarzy na Podkarpaciu.krew w kale miałem od małego ale od 2 lat jest co miesiąc

Dawid r

New member
Czekam na wynik rezonansu kręgosłupa zobaczymy tyle że to się dzieje po zaczęciu choroby wcześniej tego nie było może przypadek. Jądra badane i oki na USG . Na rezonans kręgosłupa wyjdzie to przepuklina w pachwinie ? Co jak nie będę brał już antybiotyku psa mam 1.8 a miałem 1 wiek 28 lat czy dostanę raka jak nie będę brał antybiotykow a będę zdrowo się odżywiać?

olekf646

Well-known member
Na rezonansie nie, skoro przepuklina pachwinowa, poczytaj o tym i znajdź kogoś kto sprawdzi czy jej nie masz, to tak przy okazji tego co opisujesz

RafalWr

Member
Poczytaj na głównym forum o prostacie , wychodzi Ci fecalis w moczu to pewnie go masz w prostacie, problem z jelitami tam gdzie jest jego naturalne środowisko mogło się też do tego przyczynić . Ogólnie bakteria ciężka do wybicia ale możliwa. Dużo kasy, czasu, cierpliwość i szczęścia. A antybiotyki dostałeś od konowałów a nie lekarzy. Są na forum osoby które walczą z tą bakterią , napewno więcej Ci doradza .

Grom

Well-known member
Nie jest @Dawid r dobrze ale musisz powalczyć. Ktory to już przypadek na forum gdy bóle związane z prostata, jądrem czy kroczem dziwnie pokrywają się z bólem odbytu i do tego silnym stresem? 🤔
Poczytaj główny wątek ale czytając nie bierz tego za bardzo do siebie ani nie napalaj się na prezentowane tam kuracje. Najważniejsze u Ciebie to:
- wyrzucenie stresu z życia a jeśli się nie da to wizyta u psychiatry i dobór leków, które ogarną nadaktywność organizmu w tym zakresie,
- koniecznie wizyta u proktologa i kolonoskopia, która wykluczy raka jelita grubego a także lekarz obejrzy stan jelit,
Niestety bardzo często bakterie do prostaty, nasieniowodów i pęcherza moczowego wnikają poprzez nieleczony stan zapalny jelita.
Resztę poczytasz. Ja miałem podobne problemy i po 1,5 roku walki od 1,5 roku jestem zdrowy jak ryba. Rzuciłem wódę, przygodny seks, imprezy do rana, przejmowanie się sprawami zawodowymi i czuję się lepiej niż kiedykolwiek w życiu (a mam 50 lat!). Poczytaj koniecznie posty Blitzkrieg, abst3, moje i wielu innych. Powodzenia!

toastt

Well-known member
Z bólem pachwiny warto jeszcze prewencyjnie wybrać się do chirurga, żeby zbadał palpacyjnie kanały pachwinowe pod kątem przepukliny. Może to też zrobić urolog podczas kontroli (jak u niego będziesz). W diagnostyce przepukliny pachwinowej stosuje się też USG, które można zrobić w ramach NFZ – wystarczy skierowanie od lekarza rodzinnego na USG brzucha z oceną przestrzeni pozaotrzewnowej i adnotacją, żeby też sprawdzili kanały pachwinowe. Z uwagi na to, że chodzisz na siłownie, dolegliwości w pachwinie mogą nie pochodzić tylko od zapalenia prostaty.

Dawid r

New member
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Narazie przerwa od antybiotykow bo skończyłem monural 11 saszetek tydzień temu co myślicie jak od teraz zdrowa dieta suple witaminy ruch da radę bez antybiotyku nie mieć raka bo mam psa 1.8 a lat 28 . Czy prostata będzie puchła ? Od rana do 17 strumień moczu dobry później od 17 do wieczora strumień osłabiony i troszkę ból pleców lekki może to po monuralu bo długo brałem i osłabienie ? Sikam obecnie średnio co 2 h

toastt

Well-known member
Od zapalenia prostaty nie dostaniesz raka (przynajmniej aktualnie jest taki konsensus wśród lekarzy), tak że o to bym się na razie nie martwił. Gorzej z komfortem życia z tym gównem... Zdrowa dieta zawsze jest na plus. Ja bym zastanowił się nad włączeniem dobrej jakości probiotyków typu Sanprobi (z tych tańszych jest niezły). Bólu pleców raczej nie odczuwasz od Monuralu, a od samego zapalenia.

Dawid r

New member
Dzięki a możliwe że efekty się pojawia dopiero za parę tygodni jak skończyłem monural tydzień temu pierwszy raz tak długo czy już za późno na efekty

Dawid r

New member
Dzięki panowie. narazie mam w planach inseminację bo chce mieć dziecko z żoną bardzo, moje nasienie jak każdy mówi słabe z lekarzy chodź wszystkie wyniki są w zakresie na granicy ale liczymy na cud zobaczymy. Naturalnie nie będę zarażał żony ani siebie wiadomo. Teraz nie będę brał antybiotykow tylko suple na plemniki zobaczymy to jest dla mnie najważniejsze