• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Zapalenie pęcherza moczowego i stulejka

axon22

New member
Hej . Mam 35 lat . Od dłuższego czasu leczę się na zapalenie pęcherza moczowego. Ostatnio mam problemy ze ściągnięciem napletka w stanie spoczynku tzn. idzie tylko delikatnie przykleja się do żołedzia Czy to przez zapalenie pęcherza? Dziękuję za pomoc

toastt

Well-known member
Z wszystkich zdjęć tylko jedno jest wyraźne (pierwsze zdjęcie od góry posta). Co do pytania, to trudno powiedzieć. Masz bardzo białą żołądź. Wątpię, że to jest to, ale warto poszukać na forum wątku o liszaju twardzinowym.

kosmos

Member
Leczysz się od dłuższego czasu ? Jak długo? Jaki antybiotyk bierzesz ? Druga czy bierzesz coś przeciwgrzybicom typu fluconazol czy coś... trzecia probiotyk ważne żeby uzupełniać florę która antybiotyk dosłownie wybija ... w antybiotykoterapi miewałem gorsze stany ,bo pierwszy lekarz nie potrafił przewidzieć że mogę dostawiać grzybic od antybiotyku....

axon22

New member
Tak , lecze się już prawie 3miesiące na zapalenie pecherza moczowego. Miałem robiony posiew moczu wykazał to :
Ujemny
Z badanego materiału wyhodowano florę mieszaną drobnoustrojów stanowiących kolonizację ujścia cewki moczowej i skóry okolic krocza
: - pałeczki Gram(-) z rodziny Enterobacterales,
- gronkowce koagulazoujemne
- Enterococcus spp. w ilości 10^3 CFU/ml.
dostałem 2x antybiotyk xyvelam 250 tylko w różnych odstępach czasu i też na bieżąco biorę probiotyk. Jestem już po antybiotyku 2tygodnie ale poprawy zbytnio nie ma :( strasznie grzeje mnie w kroczu ( czasem swędzi i dyskomfort po sikaniu ) . Piję jakieś zioła na zapalenie pęcherza typu pol pala trochę jest lepiej , zobaczę co będzie dalej pewno trzeba będzie zrobić nowy posiew albo już nie mam pomysłu ? Chyba że cystoskopia?
Przeciwgrzybiczne to mam tylko Clotrimazolum w domu ale nie wiem czy tym smarować?
Dzięki za pomoc