• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Zaczerwieniony żołądź penisa

halpc

New member
Od kilku miesięcy mam problemy z zaczerwienionym żołędziem penisa. Dochodzą do tego objawy ze str układu moczowego, pieczenie, naglące parcie. Wszystkie wyniki w normie. Posiewu moczu, weneryczne, nic nie wyszło. Zaczerwienienie jest większe podczas erekcji.
W spoczynku widać tylko malutkie szare kropki pod skórą.
Przy cewce pojawiają się małe ranki po obu stronach

Ostatnia edycja:

arek a

Active member
Skoro zwykłe badania wyszły czyste, zrób w laboratorium wymaz z cewki metodą PCR na ukryte infekcje, bo standardowe posiewy ich nie wykrywają. Zapisz się do urologa i dermatologa, żeby sprawdzili układ moczowy oraz samą skórę, i koniecznie pokaż im te zdjęcia. Na teraz odstaw żele do mycia i używaj tylko letniej wody, noś luźne bokserki i smaruj ranki kremem regenerującym (np. Cicaplast B5 lub Cicalfate), żeby skóra mogła się wygoić.

FreeHuman

New member
Cześć. A może to jakieś uczulenie? Jakiś detergent (proszek do prania albo kosmetyk). Myślę że warto zrobić diagnostykę jeśli chodzi o jakieś alergie pokarmowe itd

halpc

New member
Miałem robiony wymaz kilka razy. Wyszedł raz fecalis i miałem Antybiotyk. Później znowu wymaz i już niby nie wyszedł. Może ja źle te wymazy robię i dlatego nie wychodzi😐
U dermatologa miałem robione testy to powiedziała że to nie ma związku.

Robiłem też badania na Chlamydia, Herpes simplex, kiła, rzeżaczka, posiew nasienia i nic nie wyszło

halpc

New member
U urologa byłem 3 razy. Na ostatniej wizycie wysłał do alergologa. Też byłem to po testach wysłała do dermatologa. Byłem u dwóch różnych i jedna noc nie stwierdziła a druga zapisała maśc Travogen. Nie przyniosła efektu.

Pokazywałem zdjęcia jak jest zaczerwieniony to nie wiedzą co to.

Ostatnia edycja:

halpc

New member
W prostacie może co siedzi bo boli mnie w kroczu też. Tylko jak to zdiagnozować skoro urolog tylko na PSA popatrzył i powiedział że ok

FreeHuman

New member
Skoro mówisz że cię boli to dobrze było by wykonać TK jamy brzusznej i miednicy ale koniecznie z kontrastem. Bo rozumiem że badania prostaty u urologa tzw. per rectum nie miałeś? Badań jest całe mnóstwo... Ja kiedyś przy krwinkomoczu miałem robioną cystoskopie, właśnie TK i badanie prostaty i nic nie wyszło,finalnie lekarz postawił że to przez lek przeciwbólowy który przyjmowałem na ból kręgosłupa.

arek a

Active member
Ten ból w kroczu to najprawdopodobniej przewlekłe zapalenie prostaty, które daje dokładnie takie objawy: parcie, pieczenie i zmiany na żołędziu przez podrażnioną cewkę. Zwykłe badanie PSA, na które spojrzał urolog, wyklucza tylko raka, ale nie wykryje zapalenia. Bakteria Enterococcus faecalis, którą miałeś wcześniej, mogła po prostu schować się głębiej w prostacie i zwykły wymaz z cewki jej teraz nie łapie. Musisz zmienić urologa na takiego, który zbada prostatę i zleci posiew nasienia albo tzw. próbę Stameya (badanie moczu po masażu prostaty).