theupinsmoke
New member
Witam. Chcialem sie podzielic informacjami z kolegami ktorzy wachaja sie nad zrobieniem zabiegu obrzezania w UK. Otoz z czego czytalem ze w PL robia tylko znieczulenie miejscowe poprzez wbijanie igiel w zoladz to tu w UK jest sie usypianym, zero bolu, jedynie jak ktos naprawde wrazliwy jest to wbijanie wenflonu w dlon ukluje troszke
po wbiciu wsyrzykuja wode aby sprawdzic droznosc zyl a nastepnie 2 zastrzyki daja tam i zakladaja maske i tyle juz pamietam z tego wszystkiego
obudzilem sie na sali wybudzeniowejui nie wierzylem ze juz po
co do samego zabiegu trwalo to ok 1.5 miesiaca od pierwszej wizytu u GP tak jak w polsce lekarz pierwszego kontaktu. Oczywiscie stwierdzil ze mam infekcje moczu przepisujac mi taabletki jak zawsze lepiej pchac leki. Za tydzien kazal przyjsc po czym powiedzialem ze dalej ten problem mam ze skorka nie schodzi mi z zoledzia. Wiec dostalem skierowanie do urologa w szputalu. Lekarz w koncu stwierdzil tego czego oczekiwalem i ze bedzie potrzebna operacja. W ciagu paru dni dostalem list z data spotkania z konsultantami to tez byli chirurdzy ktorzy przeprowadzili ten zabieg. Bardzo mili ludzie ktorzy podchodza z mozgiem do Ciebie a nie to co w pl, znieczulamy i jedziemy... Ci tez stwierdzili ze mam stulejke i potrzebny jest zabieg. Po wizycje dostalem kolejny list z data badan przed zabiegiem oraz date samego zabiegu. Badania byly 3 dni przed (cisnienie, puls, wypytawania o choroby itp) chodzi o sama narkoze aby dobrac odpowiednia dawke. W dniu zbaiegu zjawilem sie o 12.10 po czym zostalem przyjety na oddzial siedząc w gabinecie lekarskim oczekujac na zabieg. Bylem 2 na liscie na godzine 14.30. Oczywiscie w czasie oczekiwania przyszedl chirurg jeszcze raz mi mowiac co bedzie robione i ewentualne dolegliwosci itp. Nastepnie przyszla Pani anestezjolog wypytujac mnie standardowe pytania. Zabieg przede mna sie przedluzyl i wjechalem dopiero o 17.00. Obudzilen sie o 19.30 oddalem mocz zjadlem i o 20 poszedlem do domu. Tak wygladalo cale zajscie
zero bolu po zabiego doslownie zero tylko siusiu pierwsze zapieklo i tyle. Tak znieczulone to bylo. Na koniec chirurg przyszedl i pytal jak sie czuje itp... gdzie w pl takie traktowanie.
na koniec mam kilka pytan do specow
Czy to dobrze ze zoladz od zabiegu jest calkiem na wierzchu? Strasznie mnie drazni to i obciera masakra...
Po zagojeniu skorka wroci na zoledzia czy nie?
Dziekuje za info
pozdrawiam
na koniec mam kilka pytan do specow
Czy to dobrze ze zoladz od zabiegu jest calkiem na wierzchu? Strasznie mnie drazni to i obciera masakra...
Po zagojeniu skorka wroci na zoledzia czy nie?
Dziekuje za info