Blizny na wędzidełku nie ma żadnej, a blizna od obrzezania idzie do okoła taki mały pasek jak widać na zdjęciu, z tego co doktor mówił metoda laserowa jest najlepsza bo zostają minimalne ślady albo nie ma ich wcale. Zabieg trwał z 15 minut. Sam doktor bez asysty szybko ogarnął. Ogólnie wybrałem ta klinikę bo ma renomę i nie chciałem później się zastanawiać w razie jakichś komplikacji co dalej robić wolę raz więcej zapłacić ale wiem za co. Doktor powiedział, że jakbym uznał że wędzidełko cały czas powoduje dyskomofort, to mam się zgłosić i mi poprawi za darmo, takie podejscia oczekiwałem. Mówił że lepiej spowodować mniejsza ingerencję i ewentualnie poprawić 5 minutowym zabiegiem laserowym niż za dużo, w sumie się z nim zgadzam. Na tą chwilę ciężko stwierdzić wszystko się jeszcze goi także nie wiem. Tylko trzeba pilnować kiedy stapler zaczyna się wrastać, ja niestety musiałem go ściągnąć sam, u każdego ten proces trwa inny czas u mnie mega szybko się zagoiło. Usuwanie staplera myślałem że będzie bardziej boleć wystarczylo podważyć ostrzem i jeden zatrzask a reszta wyszła za pociągnięciem dokoła bez problemu. Dostałem wszystko od doktora do tego usunięcia. Czuć kiedy stapler trzeba usunąć bo zaczyna pojawiać się dyskomfort i podrażnia. Ale jak ktoś jest na miejscu to nie musi tego sam robić tylko pilnować żeby się nie wrosło w skórę.