• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

wymarzony samochod?

theone1

Active member
Świetne ale z biegiem czasu stwierdzam, że trochę małe. Jednak nie można mieć wszystkiego, ale wolę mieć mały samochód pełen emocji i czasem główkować jak się gdzieś zapakować niż odwrotnie 😁

Lubelski

Member
Polecam kanał na youtube "Petrolhed„ testuje furki ile fabryka dała zamyka w nie mal każdej licznik nawet w elektryku...dzięki jemu testu kupiłem DACIE DUSTER 3 🙂

FeilE

New member
Nie potrafiłbym wybrać jednego. Lubię auta, które mają duszę, charakter i potrafią wzbudzić emocje. Nie muszą być modne ani uważane za "fajne” w opinii publicznej. Tak naprawdę dowolny pojazd z tej listy:

Alfa Romeo Giulia (2016)
Alpine A110 (2017)
Audi R8 (2006)
Aston Martin DBS (2007)
BMW Serii 6 Gran Coupe (2011)
BMW Z8 (2000)
Ford Focus RS (2015)
Ford Mustang GT500KR (2008)
Jaguar F-Type (2013)
Kia Stinger (2017)
Lamborghini Diablo (1990)
Lamborghini Gallardo (2003)
Lamborghini Murciélago (2001)
Maserati 3200 GT (1998)
Maserati Coupé (2003)
Maserati Ghibli (2013)
Maserati GranTurismo (2007)
Maserati Quattroporte (2013)
Mercedes-Benz CL (1998)
Mercedes-Benz Klasy S (1998)
Mercedes-Benz Klasy X (2017)
Mitsubishi Lancer Evolution VII/VIII/IX
Porsche 911 Turbo 996 (1997)
Range Rover III L322 (2001)
Rolls-Royce Wraith (2013)

I pewnie jeszcze o jakimś zapomniałem. Lista mogłaby ciągnąć się w nieskończoność, bo są auta, które po prostu sprawiają, że serce bije szybciej.

Sam też się kiedyś naciąłem na taką okazję, więc teraz każdą sztukę z moich marzeń prześwietlam przez CheckCarVin żeby pod ładną blachą nie trafić na ukrytą minę.
Musisz uważać na wybranego przez Ciebie Range Rovera L322 z początku produkcji ponieważ tam największym wyzwaniem nie jest silnik lecz utleniające się wiązki elektryczne potrafiące unieruchomić auto w najmniej oczekiwanym momencie.

Łukasz98

Active member
@theone1 Słyszałem to już od kilku właścicieli Giulii, więc coś w tym musi być. To chyba nie jest zarzut do samego auta, tylko bardziej do Alfy Romeo jako marki. Po kilku latach z Giulią chcieliby przesiąść się na coś nowszego, większego albo bardziej prestiżowego, a tu pojawia się problem bo Alfa niewiele ma do zaoferowania w wyższym segmencie. Jest Alfa Romeo Stelvio, ale to w gruncie rzeczy Giulia w formie SUVa, dalej segment D. Jasne, można iść w Quadrifoglio z 2.9 V6, ale to bardziej upgrade wersji niż realny przeskok klasę wyżej. Brakuje czegoś z segmentu E, takiego duchowego następcy Alfa Romeo 166.

Łukasz98

Active member
@FeilE Lubię to auto za wygląd, zarówno z zewnątrz, jak i wewnątrz. Technicznie też nie jest najgorsze. Ma też fajny komfort jazdy i charakter, pierwszy bardziej wygodny, a mniej "roboczy” Range Rover. Mam jednak pełną świadomość, że to już wiekowe egzemplarze, więc raczej nie odważyłbym się nim jechać na drugi koniec Europy. W mojej opinii to fajne auto, ale z tyłu głowy mam, że nie należy do bezawaryjnych i że jego utrzymanie oraz naprawy do tanich nie należą. Do tego to był dość specyficzny okres Range Rovera, raz właścicielem było BMW, raz Ford (który miał też wówczas Astona i Jaguara), potem Tata aż do dziś. Nie wydaje mi się żeby to dobrze się odbiło na końcowym produkcie.

Nowsze modele już mniej mi odpowiadają, zarówno wizualnie, jak i pod względem charakteru. Stały się bardziej ultra-luksusowe, momentami wręcz "modne”, a mniej użytkowe. Też słyszałem, że wielu uważa L322 za ostatniego Range Rovera z "duszą”.

Ostatnia edycja: