• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Wygładzenie blizny

kubab05

New member
Cześć, czy ktoś z was używał czegoś na wygładzenie blizny? Słyszałem o Beloderm - może ktoś używał na podobne warunki jakie ja mam.
„Lezki” w miejscach pomiędzy szwami, nie wiem czy to wymaga czasu czy jakiś specyfików.
Poniżej fotka.

GallAnonimPL

Active member
@kubab05
Za długo czekałeś.
Po wypadnięciu szwów i ustąpieniu obrzęku od razu trzeba było smarować ;(
Skóra w początkowym etapie jest plastyczna jak gniotek xD

Aregor

Member
Cześć, czy ktoś z was używał czegoś na wygładzenie blizny? Słyszałem o Beloderm - może ktoś używał na podobne warunki jakie ja mam.
„Lezki” w miejscach pomiędzy szwami, nie wiem czy to wymaga czasu czy jakiś specyfików.
Poniżej fotka.

Niestety mam to samo... Również uważałem, że za długo trzymałem szwy, ale lekarz nfz ze szpitala twierdził, że dwa tygodnie to ok, no i nie zdejmowałem i teraz zostałem z takimi grudkami. Inny, u którego teraz byłem, powiedział, że 2 tygodnie to normalny okres i żebym poczekał, to z czasem znikną, ale jakoś mu nie wierzę. Zabieg miałem w sierpniu ubiegłego roku. Dodatkowo penis zmniejszył mi się z 18 do 16,5 cm.

multad

Member
Penis sie nie zmniejsza tylko może nie osiągać rozmiarów sprzed obrzezania przez dłuższy czas ponoć.

Patrząc po internecie jest to dosyć rzadkie ale jednak się zdarza, tutaj z tego co pamiętam dwie osoby pisały, że im sie penisy zmniejszyły:unsure: Na angielskich forach można tego więcej znaleźć ale też nie miliony

Przynajmniej ja tak myślę bo jednak należę do tej grupy pechowców

To nie jest rzadkie tylko typowe że na początku nie będzie stawać tak jak zawsze, bo jesteś po zabiegu, i masz mniejszą lub wiekszą traumę w tym miejscu, więc psychika ci nie pozwala od razu go stawiać na maksa, takie rozmowy to rozumiem, merytoryka, bez jakichś emocjonalnych wycieczek, od tego mamy forum