• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Wybór metody i lekarza.

karolx7

New member
Cześć wszystkim,
na wstępie chciałbym trochę o sobie opowiedzieć.

Jestem młodym chłopakiem, który w dzieciństwie zmagał się ze stulejką ale tak kombinował, że rozciągnął sobie napletek i na dzień dzisiejszy jest okej, wszystko schodzi. Jedynym problemem jest krótkawe wędzidełko, które staje się uciążliwe przy dłuższych stosunkach czy mocniejszych aktywnościach seksualnych. Odkąd pamiętam chciałem zostać obrzezany i myślę, że to idealny czas by połączyć rozwiązanie problemu krótkiego wędzidełka właśnie wraz z obrzezaniem - tutaj rodzą się moje ostateczne wątpliwości

1) Czy przy obrzezaniu wędzidełko zostaje usunięte z automatu, czy to dodatek za który się dopłaca? Chciałbym metodę high&tight ale boję się, że będzie za ciasno wykonane, zależy mi na tym aby żołądź była odkryta we wzwodzie i spoczynku a jednocześnie podczas wzwodu mieć mały zakres ruchu skóry na siurku.

2) Jakiego specjalistę wybrać? Myślę o dr. Adrianie Czekaj z Wrocławia i dr. Wiesławie Tondel z Poznania. Dużo się naczytałem(ale nie widziałem żadnego jego efektu) o dr. Tondlu i ciężko go pominąć w tej decyzji. Natomiast dr. Czekaj ma tutaj, co prawda jedną, pracę na forum(z tego co znalazłem) ale za to jego robota mnie uwiodła.

3) Ktoś kto już przeszedł tą przygodę z zabiegiem, czy jest jakaś znacząca różnica we wrażliwości żołędzi? Preferuję zdanie osób doświadczonych niż suchych informacji z Google dlatego pytam was.
Ile czasu trzeba się oszczędzać, przed powrotem do pracy +/-?

Myślę, że wszystko co mnie intryguje jest wyżej. Jeśli ktoś to przeczytał w całości dziękuję bardzo za poświęcony czas i liczę na jakąkolwiek pomoc w tym temacie.

Miłego dnia! / wieczoru!

bmk178

Active member
Jak nic Ci nie przeszkadza to po co obrzezanie? Wędzidełko jak najbardziej do usunięcia jeśli ci bardzo przeszkadza,.Pamiętaj że po obrzezaniu wcale nie jest takie och i ach,możesz się mocno rozczarować,Jako jedyny napisze Ci prawde ponieważ obrzezałem się w wieku 54 lat,seks przed a po obrzezaniu to przepaść,nie żałuje że sie obrzezałem tak pózno na 100%,jeśli chodzi o wrazliwość żołędzia to po czasie nie ma go wcale,Może wielu się nie zgodzi ze mną ale takie ja mam odczucia ,Jeśli chodzi o dochodzenie to Ja zawsze mogłem dłużej niż przecietny facet no i częściej uprawiać seks.Przemyśl dobrze swoją decyzje bo odwrotu nie ma,,Pamiętaj że z kutasa do ruchania moze się zrobić kutas do szczania i wcale to nie jest takie rzadkie stwierdzenie,Tyle ode mnie .Zrobisz jak uważasz

karolx7

New member
Głównie chce ze względów higienicznych i estetycznych. Ale dzięki za odpowiedź, na pewno przemyślę jeszcze temat.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

goryl81

Member
Polemizował bym z kolegą bmk178 wrażliwość doznania i oczekiwania są wysoce subiektywne dlatego do tej decyzji trzeba samemu dojść. Napisałem Ci wiadomość prywatną

Ostatnia edycja:

olekf646

Active member
BMX jak zwykle gada bzdury,jeśli masz problem z wedzidelkiem to polecam obrzezanie,takie jakie chcesz,cena jest za obrzezanie taka sama z usunięciem wędzidełka,lekarza już znalazłeś,umów się do tondla i tyle

bmk178

Active member
A Ty Olekf jak zwykle kurwa wszystko wiesz najlepiej,normalnie alfa i omega tego forum !Ty w życiu w ogóle poruchałes czy się trzepiesz od X lat?Ruchałeś przed i po -bo wątpie,Znalazł sie Rasputin forum.

olekf646

Active member
Ja miałem krótkie wedzidełko i ciężko było ruchać wcześniej,tak jak chciałem,teraz jest poezja i nie straciłem czucia,co będzie z wiekiem? Kto to wie,może umrę wcześniej,ale jak ma problem w wedzidełkiem to po usunięciu dalej może się zrobić stuleja,dużo ludzi tutaj tak miało,więc na tym się opieram,stąd polecam zrobić obrzezanie od razu i nie przechodzić tego 2 razy,znalazł tondla,chce high and tight, świadomy człowiek,nie to co inni tutaj,szuka informacji,myślę że będzie zadowolony z tego co zrobi, bo podejmie swiadomą decyzję,a twoje pieprzenie,raz że jest super jak się pozbyles stuleji a raz że straciłeś czucie i jest źle,przez 54 lata pękał ci naplet podczas seksu i dopiero teraz to zrobiłeś,nie ma sensu tyle czekać i marnować czas,czuć się źle ze samym sobą,ludzie się potem naczytają że ktoś tam stracił czucie i boją się pozbyć problemu, gdzie to jest jakiś mały promil,dużo też tutaj odgrywa psychika,bo sobie ktoś wkręci że się okaleczył i potem mu nie staje,jeszcze jedno,bo ty nawet zdjęcia nie umiałeś tutaj wrzucić,może ty masz styl low tight? Czyli wycięte wszystko? Skoro miałeś dużo blizn i tyle lat psuleś sobie napletek? Jeśli masz low and tight to faktycznie możesz czuć dużo mniej,ale tego stylu nikt sobie raczej nie robi,jeśli nie ma potrzeby,więc dalej idąc,nie wiesz co i jak a się udzielasz

Ostatnia edycja: