Może faktycznie troszkę mało czytelnie napisałem.
Mam nadzieję że NFZ przestanie sponsorować obrzezanie
Nie bez powodu użyłem słowa SPONSOROWAĆ (przypominam iż NFZ refunduje). A w tym wypadku jest sponsorem bo płaci za niepotrzebny zabieg. Ba czasem czyjeś "widzi mi się".
Zbigniew85 napisał:
Widzę, że za wiele z medycyną wspólnego kolego to Ty nie masz...
Może faktycznie niewiele... czasem tylko 12 godzin latam za pampersami. Za to po tym co Ty piszesz, widać że za mało bywasz w Polskim szpitalu.
Mylisz się w zeznaniach, i przyczyniasz się do praktyk sponsorowania zabiegów przez NFZ
OTO PRZYKŁAD
Zbigniew85 napisał:
Zabieg obrzezania jest i był w Polsce refundowany tylko i wyłącznie ze względów zdrowotnych!
a niedawno napisałeś
Zbigniew85 napisał:
Wizyta u lekarza rodzinnego z prośbą o skierowanie do urologa lub od razu urologa - chirurga.
Krótkie wędzidełko i lekka stulejka.
Być może czeka Cię obrzezanie - to moim zdaniem najlepsze rozwiązanie dla Ciebie.
WITAMY W POLSCE! Co trzeci pacjent przychodzi do rodzinnego i już mu w internecie podyktowali diagnozę. Rodzinny oleje wszystko i nie daje własnej diagnozy, tylko wali skierowanie. A my później 3/4 odprawiamy bo nie ma wskazań na tak inwazyjne leczenie. Czekam na kolejne mądrości Zbigniewa 85
Tutaj musicie wiedzieć że nie z każdym wygrasz. Przychodzi stary koń z takiej strony jak ta i mu nie wytłumaczysz. On jest chory i koniec, nie chce plastyki tylko obrzezanie całkowite. I w znieczuleniu miejscowym bo Chce się dobrze czuć i wrócić 300 kilometrów samochodem. :!:
I jak my możemy odmawiać? Gnój potrafi się odgrażać, proponować łapówki itd. już sobie obiecałem że kupię dyktafon i będę zgłaszał na policję. Gdyby rodzinny przesiewał 2/3 zdrowych z manią obrzezania to by poszli na prywatne upiększanie. Ale jak już minie rodzinnego to uważa że mu się należy, i na lekarzu wszystko wymusi.:x
Zbigniew85 napisał:
Wizyta u lekarza rodzinnego z prośbą o skierowanie do urologa lub od razu urologa - chirurga.
Jest lekarzem pierwszego kontaktu i powinno się go poprosić o diagnozę - on już wie gdzie dalej skierować. Jeżeli twierdzicie że nie to może przychodnie zlikwidować? Będzie więcej na wymianę okien na salach, w moim szpitalu, bo wiatr chodzi i ludzie marzną!
Może jest jeszcze ktoś kto uważa że NFZ nie sponsoruje? Zapraszamy na praktyki, odpracowanie kar do szpitala. Bardzo edukacyjne, po 8 godzinach wychodzisz jak ze statku kosmicznego!
Pozdrawiam Piotr.