• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Temat Rzeka problemów.

Status
Zamknięty.

Paweł M P

New member
Niedawno byłem w Szpitalu Wojskowym na Szaserów w Warszawie. Tj 16 października.Miałem tam robione USG i RTG moszny i jąder w którym stwierdza , że w lewym jądrze mam żylaki powróżka nasiennego 3,7 mm. Natomiast w drugim jest jest wszystko ok.
Przeżywam dramat ,ponieważ od tygodnia nie wytrysku spermy. Boję dię najgorszego i jeszcze jedno od września nie odrasta mi zarost na twarzy , a mam 37 lat. Stres mnie ogarnia całkowicie i jestem zlękniony i od dwóch tygodni też mam jadłowstręt i nic nie jem i rzadko piję . Ale też nie chudnę mój organizm nie spała tkanki tłuszczowej. Boję się najgorszego. Moje jądra są małe . Jestem nerwowy i czepliwy , nawet wyjście do sklepu czy pracy jest prawdziwą mordęgą. Ale jest też problem , że moje jądra nie wytwarzają spermy też od tygodnia i męczę się z tym . Bo ilekroć próbuje się masturbować , to płynie przezroczysty płyn albo nic. Chociaż ostatnio widziałem mikroglutka spermy w kolorze białym. Powiedzcie co robić , bo boje się najgorszego. Wiem wizyta u urologa - androloga.

Opis badania USG wygląda następująco:
„ Oba jądra położone typowo , prawidłowej wielkości i echogeniczności miąższu bez zmian ogniskowych i urazowych. Przepływy w obu jądrach zachowane. Najądrza symetryczne prawidłowej echogeniczności. Nie stwierdzono nadmiernej ilości płynu między osłonkami jąder.”

A co do zarostu to mam na twarzy ,że coś dzieje pod mieszkami włosów coś dzieje , ale nic nie rośnie.

Skoro tak jest , to dlaczego nie mam spermy….
Czy mogę być bezpłodny.

Ale czy zmierzyliście się z czymś takim.

Ostatnia edycja:

Sobek

New member
Cześć,
Żylaki powrózka nasiennego mogą wpływać na produkcję spermy, ale nie zawsze prowadzą do bezpłodności. Tutaj trzeba przebadać nasienie w laboratorium. Samo usg i rtg nie powie nam wszystkiego. Według mnie przede wszystkim powinieneś udać się do androloga, aby przebadać hormony. Lipodogram i Morfologia też się przydadzą. Testosteron, FSH - jest bardzo ważny w produkcji spermy, LH, prolaktyna, estriadol. Jak wspomniałeś, stres też na pewno nie odbija się dobrze na twoim zdrowiu i hormonach. Tutaj musisz pochylić się nad zdrową dietą, ćwiczenia i wysiłek też dobrze działa na produkcję testosteronu. Trzymaj się, powodzenia.

Paweł M P

New member
Ale zarost mi nie odrasta od fwóch tygodni , gdyż mam taki sam jak w końcu września.
Codziennie go sprawdzam i nic..,

Całe noce nie śpię i nie jadam. Pijąc tylko sok jabłko mięta z biedry….

Moźe to niedrożność kanalików nasiennych?

Na prawym jądrze mam ból , który przechodzi do nasieniowodu nad penisem…..

DarQ

Member
@Paweł M P
To już jest trzeci temat w którym o tym piszesz i zamiast iść zrobić badania, które miałeś napisane żeby zrobić, to wylewasz tutaj swój płacz i każesz nam wróżyć z fusów. Ogarnij się. Zrób badania, a jeśli nie masz wytrysku w trakcie orgazmu, tym bardziej powinieneś już dawno być z tym u lekarza.

Status
Zamknięty.