• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Szybki wytrysk

Filip29

New member
Panowie, od jakiegoś czasu zauważyłem u siebie problem z szybkim wytryskiem. Czasami dochodzę w niecałą minutę. Czy macie jakieś wskazówki jak sobie poradzić z tym problemem?

Johny B.

New member
Chodzi o masturbacje czy seks? Na początku współżycia miałem podobnie i znalazłem remedium w postaci gumek z lidokaina opóźniających wytrysk. Minusem były gorsze doznania na początku stosunku, po paru minutach czucie wracało i można było jeszcze chwilę pomanewrować ;) oczywiście to rozwiązanie tymczasowe i jednorazowe. Jak będziesz regularnie współżył to stosunek powienien trwać nieco dłużej. Alternatywnie, jak ktoś wie, że jest w stanie to można też jakiś czas przed stosunkiem samemu sie zadowolić co na pewno wydłuży stosunek.

Jak pojawiło się to jakiś czas temu to jest to tak zwany nabyty zbyt wczesny wytrysk. Dobre w tym jest to, że masz w sobie program dochodzenia w takim czasie jak w jakim jesteś usatysfakcjonowany. Jeżeli jesteś w stanie odnaleźć "w czasie" co się wydarzyło w Twoim życiu w momencie kiedy zacząłeś definiować u siebie zbyt wczesny wytrysk to będzie bardzo znacząca wskazówka. W Przypadku nabytego PE najprawdopodobniejszy jest zewnętrzny stresor, który powoduje u Ciebie spięcie i podwyższone pobudzenie przed rozpoczęciem "interakcji", a następnie obniżoną możliwość kontroli wytrysku (jak najpierw masz pobudzoną część współczulną autonomicznego układu nerwowego, to ciężko jest kontrolować odczucia z ciała i regulować moment dojścia). Proponuję znaleźć trochę czasu dla siebie, maksymalnie rozluźnić ciało, zrobić sobie relaksacyjną sesję oddechową i rozpocząć od treningu funkcjonalnego (masturbacji). Zobaczysz jak się wtedy czujesz z dochodzeniem.
Z mojego doświadczenia najcześciej pojawiają się nabyte PE jak mężczyźni poznają nowe partnerki, lub sytuacja ze stałą partnerką jest robi się napięta. W pierwszym przypadku jest to naturalne , w drugim warto pochylić się nad aktualnym stanem relacji i stresu jaki generuje zbliżenie z partnerką/partnerem. Oczywiście opisuję te najczęstsze przypadki ale u Ciebie może to być coś zupełnie innego, na przykład usłyszałeś coś deprymującego o swojej wydolności podczas zbliżenia lub identyfikujesz swoją potencję z tym co widzisz na ekranie w branży dla dorosłych itd...