• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Stulejka

stuleja29

New member
Witam serdecznie, mam 29 lat i problem ze stulejką, Nie mogę zupełnie odciągnąć napletka, szczerze mówiąc nigdy tego nie próbowałem, przez wzgląd na niską świadomość odnośnie edukacji. Nie znam nazewnictwa budowy penisa, nie wiem co jest gdzie. Postanowiłem w końcu coś z tym zrobić, proszę o jakieś porady oraz polecenie jakiegoś fachowca, najlepiej z województwa świętokrzyskiego

Arek a

Active member
Stulejka to sytuacja, w której skóra przykrywająca żołądz penisa, czyli tak zwany napletek, jest zbyt ciasna i nie daje się zsunąć w dół. Na samym spodzie znajduje się jeszcze wędzidełko, czyli mały fałd łączący tę skórę z żołędzią. Najważniejsza zasada to nie ciągnąć niczego na siłę i nie próbować domowych sposobów. Najlepszym rozwiązaniem jest wizyta u urologa, który wykona krótki, bezpieczny zabieg w znieczuleniu, polegający na poszerzeniu lub wycięciu ciasnego fragmentu skóry, czyli obrzezanie częściowe, bądź całkowite.W województwie świętokrzyskim warto poszukać urologa przyjmującego w Kielcach w poradniach szpitalnych albo w gabinetach prywatnych, bo dla lekarza jest to zwyczajny, codzienny zabieg.

stuleja29

New member
Jeśli nigdy nie odsłaniałem żołędzi to jest to stulejka całkowita? Przy próbie ściągnięcia żołądź ledwo się pokazuje. Jeśli tak to jaki najlepiej sposób wybrać?

Arek a

Active member
Widocznie masz bardzo wąski otwór napletka, który nie chce się rozciągnąć, odprowadzić i uwolnić żołędzi.Jest to stulejka całkowita, lekarz oceni i zaproponuje zabieg plastyki napletka, bądź obrzezania.