• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Stulejka

staszek08

New member
Witam , w młodym wieku nie pamiętam ile miałem lat ale pewnie do 6 miałem problemy ze stulejka, lekarz zalecił rozciąganie oczywiście dopóki wymuszali to namnie rodzice robiłem to. Teraz mam 17 lat i jestem już świadomy swojego problemu. Rozmawiałem z rodzicami kazali mi wrócić do ćwiczeń. Czy iść do lekarza po maści, czy nie ma takiej potrzeby ?

olekf646

Active member
Skoro to nic nie dało wcześniej to teraz też może być problem i rozciąganie nic nie da,możesz sprobować z mascią sterydową przez miesiąc a jak nic nie zadziała to obrzezanie całkowite zrób,polecam Jacka drabinę z Krakowa jako urologa,niech to oceni

karo86

New member
Idź do urologa, jeśli trafisz na dobrego to skieruje Cię na obrzezanie. Ewentualnie może Ci polecić plastykę napletka ale to odradzam bo problem może powrócić. Wkrótce będziesz miał 18 lat to sam będziesz mógł zdecydować o sobie, znajdź tylko dobrego lekarza a nie pierwszego lepszego

amenek5

Active member
Miałem coś podobnego roobione ale nie pamiętam co i jak. Ja w wieku 14 lat zorientowałem się ze coś jest nie tak. Ale zagadałem do mamy o tym trochę później 16/17 lat. Z racji ze mama nie zadawała zbyt dużo pytań to zapisała mnie do lekarza. Ten stwierdził ze mam bliznowacenie napletka i rozciągania i inne rzeczy mogą nie przynieść oczekiwanego efektu ( prawdopobnie za dziecka coś miałem robione i to się nie udało). Dlatego miałem zabieg obrzezania.

Moim zdaniem spróbuj namówić rodziców na wizytę u lekarza. Chodźby jakiegoś w okolicy żeby cię zbadał i powiedział im wprost jaki jest problem. Wtedy mogą zacząć rozmawiać z tobą inaczej i możesz zacząć myśleć o dobrych lekarzach

toastt

Well-known member
Postaraj się o wizytę u urologa, a jeżeli rodzice są z jakiegoś (niezrozumiałego dla mnie) powodu na nie, to (z tego co piszesz) już niedługo będziesz pełnoletni i będziesz w stanie samodzielnie załatwić sprawę.