• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Stulejka, pierścień, krótkie wędzidełko

kampaz0

New member
Mogę zdjąć napletek w trakcie spoczynku, w trakcie wzwodu mogę częściowo go zdjąć z żołędzia używając siły co jest bolesne, po czym jak puszcze to napletek od razu wraca na żołądź. Żołądź jest po naciągnięciu napletka pochylona o dołu. Jak próbuję ściągnąć i odczuwam ból (głównie po lewej stronie tam gdzie jest pierścień), to tak jakby tracę erekcję. Stosowałem maści sterydowe na pierścień ale nie pomogły

Co to według was jest i jak to mogę wyleczyć? Zgaduję że konieczna będzie robota z wędzidełkiem ale czy napletek też mam do zrobienia? Kto w krakowie dobrze by mi to zrobił i czy jest sens iść z takim wędzidełkiem do szpitala na nfz?

lekki wzwód:

tak to wygląda w mocniejszym wzwodzie (dalej już nie ściągnę napletka bez bólu)

olekf646

Well-known member
Jak to co to jest,masz krótkie wędzidełko i dlatego ciągnie ci żołędzia, a do tego ciasny pierścień czyli stulejka, z Krakowa jesteś to idź do Jacka drabiny, jest tu jednym z lepszych od obrzezania, no i plastyki też, sam u niego robiłem obrzezanie i jest elegancko, na NFZ bez sensu iść jeśli nie masz sprawdzonego lekarza, bo byle kto zrobi ci to źle i będziesz miał nieestetycznie, na tym się nie oszczędza

kampaz0

New member
Gdzie w takim razie przyjmuje dr Drabina?

Tu trzeba obrzezania całkowitego czy wystarczy plastyka? Wędzidełko raczej do wycięcia czy wystarczy wydłużyć? I w tym przypadku jakbym już musiał być obrzezany całkowicie, to byłaby wg Was możliwość wyboru jak (np. HT) czy raczej nie za bardzo?

olekf646

Well-known member
Tutaj większość poleca całkowite obrzezanie, styl high and tight lub loose, nie wydłuża się tylko wycina krótkie wędzidełko, poczytaj sobie o stylach, przyjmuje w ars medica chyba dalej