• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Stulejka 20 lat

igor_2006

New member
Siemka. Mam pytanie, aktualnie mam 20 lat. Podczas spoczynku nie mam żadnego problemu z odprowadzaniem napletka i bez problemu odkrywa cała żołądź. Sprawa ma się inaczej w zwodzie w tym wypadku mogę odsłonić żołądź ale bardziej na styk i nie dzieje się to tak swobodnie i wiąże się z lekkim dyskomfortem. Czy tak jest też zazwyczaj ? Czy Ew mogę spróbować coś sam ćwiczeniami czy maścią czy zostaje sam zabieg ?

Cerber13

New member
Hej,
Mam dokładnie taki sam problem jak Ty. U mnie pomogło rozciąganie (ćwiczenie) w gorącej wodzie w trakcie kąpieli/prysznica. Wiadomo, to nie jest jakby pewniak jeśli chodzi o pozbycie się problemu, ale warto spróbować. Najrozsądniej byłoby się udać do urologa, pokazać go i opisać problem. Mi doradzano plastykę wędzidełka, albo plastykę napletka, natomiast co lekarz- to opinia. Ja dalej nic z tym nie zrobiłem, tylko ćwiczę, rozciągam i czuję różnicę- ale robię to sumiennie. Nie wykluczam zabiegu dla wygody.

Arek a

Well-known member
Masz prawdopodobnie stulejkę częściową lub za krótkie wędzidełko, bo w erekcji napletek powinien schodzić gładko i bez żadnego bólu. Dyskomfort nie powinien temu towarzyszyć i najlepiej zdiagnozować to u urologa. Nie rozciągaj skóry na siłę, bo mogą powstać mikropęknięcia i blizny, które tylko pogorszą sprawę. Lekarz może przepisać Ci maść sterydową i zalecić bezpieczne ćwiczenia, a jeśli to nie pomoże, może wykonać zabieg plastyki wędzidełka lub napletka. Idź z tym do urologa, on to zobaczy i podejmie jakieś działania.

igor_2006

New member
Hej,
Mam dokładnie taki sam problem jak Ty. U mnie pomogło rozciąganie (ćwiczenie) w gorącej wodzie w trakcie kąpieli/prysznica. Wiadomo, to nie jest jakby pewniak jeśli chodzi o pozbycie się problemu, ale warto spróbować. Najrozsądniej byłoby się udać do urologa, pokazać go i opisać problem. Mi doradzano plastykę wędzidełka, albo plastykę napletka, natomiast co lekarz- to opinia. Ja dalej nic z tym nie zrobiłem, tylko ćwiczę, rozciągam i czuję różnicę- ale robię to sumiennie. Nie wykluczam zabiegu dla wygody.
byłeś u kilku lekarzy ? Któryś proponował jakieś maści sterydowe czy coś tego typu ?

igor_2006

New member
Masz prawdopodobnie stulejkę częściową lub za krótkie wędzidełko, bo w erekcji napletek powinien schodzić gładko i bez żadnego bólu. Dyskomfort nie powinien temu towarzyszyć i najlepiej zdiagnozować to u urologa. Nie rozciągaj skóry na siłę, bo mogą powstać mikropęknięcia i blizny, które tylko pogorszą sprawę. Lekarz może przepisać Ci maść sterydową i zalecić bezpieczne ćwiczenia, a jeśli to nie pomoże, może wykonać zabieg plastyki wędzidełka lub napletka. Idź z tym do urologa, on to zobaczy i podejmie jakieś działania.
Raczej wędzidełko wykluczam bo to nie ono typowo hamuje swobodę. Dyskomfort jest bardziej z przodu.

amenek5

Active member
To czy lepiej zrobić obrzezanie czy próbować rozciągać zależy od twojego widzi mi się częściowo. Możesz próbować rozciągać, bo może się to udać, ale wpierw przyjrzy dobrze to forum. Jest dużo tematów rozciągania stulejki.

Ja miałem podobny problem (może trochę ciaśniej niż ty ) ja podjąłem się obrzezania, ale u mnie występowało bliznowacenie napletka i miałem zbyt dużo napletka także nie bawiłem się w inne opcje